Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:436366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau pirmatnējā kopienas iekārtā cīņa bija viens no galvenajiem izdzīvošanas veidiem. Vispilnīgāko attīstību cīņa kā sporta veids sasniedza Senajā Grieķijā.
To izmantoja, audzinot spēcīgus, veiklus, izturīgus stipras gribas cilvēkus. Cīņa ietilpa bērnu, jauniešu un pieaugušo fiziskās audzināšanas sistēmā. Daudzi ievērojami Senās Grieķijas filozofi, dzejnieki, valsts un karavadoņi savā laikā bijuši ievērojami cīkstoņi – Olimpisko sacensību dalībnieki un uzvarētāji (Pitagors, Platons, Pindars, Aikinads u.c.).
Pirmie austrumu cīņu meistari savu prasmi izkopa tādēļ, lai varētu cīnīties kaujas laukā, un arī mūsdienās daudzi cilvēki cīņas mākslas apgūst pašaizsardzības nolūkā. Lai labi iemācītos austrumu cīņas, vajag stipru gribu un pacietību trenējoties daudzus gadus. Taču tas ir to vērts, jo, nodarbojoties ar austrumu cīņām, var uzlabot fizisko sagatavotību un stiprināt savu pašapziņu un pašdisciplīnu. Tradicionālās Austrumu cīņas mākslas ir cēlušās tādās zemēs kā Ķīna, Japāna, Koreja, Taizeme, Birma, Kambodža, Malaizija, Indonēzija un Filipīnas. Saskaņā ar šo zemju tradīcijām audzēkņiem daudzi gadi ir jāpavada, cītīgi trenējoties gan fiziski, gan garīgi, līdz viņi var sākt apgūt vissarežģītākos cīņas paņēmienus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация