Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:215039
 
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Stratēģiskās uzvedības nozīme, kas ļauj uzņēmumam izdzīvot konkurences cīņā ilgā perspektīvā, ir spēji palielinājusies pēdējās desmitgadēs. Apkārtējās vides izmaiņas; patērētāju pieprasījuma jauni veidi, to pozīciju izmaiņas; resursu izmantošanas konkurences pieaugums; biznesa internacionalizācija un globalizācija; jaunu iespēju parādīšanās biznesam, ko dod zinātniski-tehniskais progress; informācijas tīklu izveide, kas ļauj zibenīgi saņemt visjaunāko informāciju; jaunu tehnoloģiju plaša pieejamība; cilvēku resursu lomas izmaiņas –tas viss strauji palielina stratēģiskās vadības (menedžmenta) nozīmi. Pie tam, kad lieto vārdu „menedžments” tiek domāti arī vadītāji, cilvēki-menedžeri, kuri profesionāli realizē vadības funkcijas – izmantojot dažādas savu padoto vadības metodes un taktiku kāda noteikta mērķa sasniegšanai. Izveidot tādu, jauna tipa vadītāju korpusu, ir primārs uzdevums mūsu valstī šajā grūtajā pārejas periodā uz tirgus ekonomiku. Pati dzīve, uzņēmējdarbības prakse, veicinās tā īstenošanu, pakļaujot tos, kuri ir pie vadības stūres, un tos, kuri apgūst šo jauno lomu, dabīgās sociālās atlases likumiem. Daudzējādi tas ir atkarīgs, protams, no mērķtiecīgas darbības jaunu zināšanu apguvei šajā jomā, modernu vadības tehnoloģiju pielietošanu praksē.
Viens no acīmredzamākiem ceļiem pielāgoties tirgus ekonomikai, ir to valstu, kuras dzīvo pēc tās likumiem jau daudzus simtus gadus, pieredzes izmantošana. Ne akla kopēšana, svārstoties no vienas galējības - vadības koncepcijas pielietošanas, uz otru, bet integrējot labāko menedžmenta zinību jomā mūsu specifiskajiem apstākļiem. Kā tad pasaulē ir attīstījusies šo zinību joma? Zemāk centīšos īsi aprakstīt to.

Vēsture.

Vadības, kā profesijas apzināšanās, kas balstās uz dažādiem starpdisciplīnu sasniegumiem – ir jauna, bet dinamiski attīstoša zinātnes un prakses joma, kura arvien vairāk ieņem stabilu vietu mūsdienu civilizācijā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1211236
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация