Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:868339
 
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Turcijas vispārīgais raksturojums    4
  Turcijas pasta pakalpojumi    9
  Pasta apmaiņu reglamentējošie dokumenti    10
  Pasta transporta veidi un to pārsūtīšanas klases    11
  Pasta sūtījumi uz Turciju    12
  Starptautisko naudas pārvedumu pieņemšanas noteikumi    13
  Pasta apmaiņas virzīšanas plāns    14
  Pasta apmaiņa lidostā ‘’Rīga’’    15
  Sadarbība ar muitu    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
  Anotācija    19
Фрагмент работы

SADARBĪBA AR MUITU
Saskaņā ar Latvijas Republikas likumu “Par muitas nodokli” pasta sūtījumi muitas iecirknī var tikt atvērti un pārbaudīti. Pasta sūtījumu atvēršanu pēc muitas uzrauga pieprasījuma un to atkārtotu iesaiņošanu veic pasta darbinieks. Pasta sūtījuma satura salīdzināšanu ar muitas deklarāciju CN23 un katra priekšmeta apskati izdara muitas uzraugs. Gadījumos ja pasta sūtījuma saturs neatbilst deklarācijā uzrādītajam, uzraugs sastāda pārbaudes aktu trīs eksemplāros :pirmo kopā ar pasta sūtījumu nosūta izsniegšanai adresātam, otrs tiek nodots muitai, bet trešais paliek pastā.
Pasta sūtījumu, kuri saņemti bojātā iesaiņojumā un kuru svars neatbilst dokumentos uzrādītajam, pasta darbinieki sastāda aktu un pārbaudes paziņojumu, kuru paraksta arī muitas uzraugs. Sūtījumu atvēršanas gadījumā jāsastāda akts PS51M. Bojāto pasta sūtījumu atvēršana un muitas kontrole ir obligāta. Veicot muitas kontroli pasta sūtījums var tikt aizturēts līdz muitas interesējošo apstākļu noskaidrošanai. Gadījumos ja muitā pasta sūtījuma saturu daļēji aiztur vai konfiscē, tad muitas uzraugs sastāda protokolu, kura viens eksemplārs tiek izsniegts Latvijas pastam, otrs – paliek muitā, bet trešais – kopā ar pasta sūtījumu tiek nosūtīts adresātam. Uz pasta sūtījumiem, kuri tika atvērti muitas uzraugs izdara atzīmi: “atvērts muitas apskatei” uzspiež zīmogu un parakstās.
Pasta darbinieks ir atbildīgs:
• Par saņemto pasta sūtījumu savlaicīgu apstrādi (visi aviosūtījumi tiek apstrādāti nepārtraukti visu diennakti, bet zemes ceļā sūtījumi, ne vēlāk kā nākošā dienā kopš to saņemšanas pasta apmaiņas vietā).
• Par pasta sūtījuma satura un pavaddokumenta saglabāšanu.
Pasta darbinieki nav atbildīgi par muitas pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz pasta sūtījumiem.
Muitas kontrolei ir pakļauti šādi pasta sūtījumi: pakas, sīkpakas, EMS sūtījumi, kurjerpasta sūtījumi . Muitas kontrolei starptautiskos pasta apmaiņas punktos (osta, lidosta, pasta vagons, pasta mašīna) pakļauti pasta maisi, konteineri un paletes. Visi minētie pasta sūtījumi saskaņā ar Pasaules Konvencijas noteikumiem nekavējoties tiek nosūtīti uz Rīgas muitas pasta daļas kontrolpunktu, kurš atrodas Stacijas laukumā 1. Muitas robežas kontroles punktā muitas uzraugs uz katra sūtījuma pavadzīmes eksemplāra izdara atzīmi ‘’muitā pārbaudīts’’, uzspiež personīgā zīmoga nospiedumu, parakstās (datums), apliecinot, ka pasta sūtījumu saturs ir pārbaudīts un var izvest caur šo muitas robežas kontrolpunktu. Vienam pavadzīmes eksemplāram ar muitas darbinieka atzīmi jāpaliek muitas robežas kontrolpunktu. Vienam pavadzīmes eksemplāram ar muitas darbinieka atzīmi jāpaliek muitas robežas punktā, otro-jāpievieno pie pasta sūtījumiem.


Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация