Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:451904
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās, nepārtrauktās saskarsmes un komunikācijas laikmetā, pedagoģijas un psiholoģijas zinātnē nepārtraukti tiek veikti pētījumi, tādi kā “Skolotāju adaptācija multikulturālā vidē”, “Metožu adaptācija darbam bilingvālās klasēs”, “Skolotāju adaptācija darbam ar bērniem ar speciālajām vajadzībām”, tomēr maz pētīts paliek viens no adaptācijas aspektiem-personāla adaptācija jaunajā darba vietā, un gandrīz neskarts jautājums par skolotāju adaptāciju skolā.
Personāla adaptācija darba vietā ir nozīmīgs kadru menedžmenta posms. Diemžēl, mūsu valstī jau diezgan ilgu laika posmu, kadru dienesti nenovērtē profesionālās orientācijas un adaptācijas pasākumu nozīmīgumu. Vēl līdz pat šim laikam daudzās valsts iestādēs un komercorganizācijās nav izstrādātas adaptācijas programmas. Tajā pat laikā, ārzemēs ir plaša pieredze adaptācijas tehnoloģiju izmantošanā, kuru tikai pēdējā laikā sāk pārņemt mūsu kadru daļu darbinieki.
Šobrīd, gandrīz visās Latvijas skolās jauno darbinieku adaptācija ir atstāta novārtā, nevienam nerūp tas, kā jaunais skolotājas iekļausies skolas darbā, skolas kolektīvā. Skolas kolektīvs ir gatavs kontrolēt pedagoga darbu, bet ne palīdzēt. Jaunais pedagogs var konsultēties metodiskajās apvienībās, tomēr mūsdienu skolā nav izstrādāta šī specifiska adaptācijas stratēģija.
Vadība ir senākā māksla un jaunākā zinātne. Vadības teorija pēta likumsakarības vadības procesā un cilvēku attiecības, kuras izveidojas šī procesa gaitā, nosaka metodoloģiskus paņēmienus, izstrādā sistēmu un metodes, kas palīdz aktīvi iedarboties uz šī procesa objektiem. Tieši tāpēc, manuprāt, adaptācija un tās procesi ir cieši saistīti ar skolas vadīšanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1123191
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация