Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496072
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Analītiskā apskata daļa    5
1.1.  Peļņas raksturojums    5
1.2.  Peļņas ietekmējošie faktori    8
1.3.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    10
1.4.  Peļņas veidi    12
1.5.  Peļņas noteikšanas metodes    14
1.5.1.  Seguma metode    14
1.5.2.  Apgrozījuma izmaksu metode    15
1.5.3.  Peroda izmaksu metode    16
1.6.  Mans viedoklis    17
2.  Aprēķinu daļa    19
2.1.  Īss uzņēmuma raksturojums    19
2.2.  Peļņas vai zaudējumu aprēķins    20
2.3.  Problēmas formulējums    24
2.4.  Problēmas risinājums    26
  Secinājums    29
  Nobeigums    30
  Bibliogrāfiskais saraksts    31
Фрагмент работы

Esmu izvēlējusies šo tematu studiju darbā, jo tā ir parādība, ar kuru mēs sastopamies, saskaramies tik pat bieži kā ar gaisu ko elpojam. Skaisti skan: peļņa, atlīdzība, samaksa, bet tas nav tik skaisti kā tas varētu šķist, lai uzņēmējs nonāktu līdz peļņai viņam ar zināmu riska pakāpi ir jāstrādā un jādomā. Secinot var spriest, ka peļņa nav tikai kā uzņēmējdarbības motīvs, bet gan kā visas mūsu dzīves motīvs.
Peļņa ir viena no aktuālākajām problēmām ekonomikā, uzņēmējdarbībā. Mēs katru dienu sastopamies ar šo problēmu, jēdzienu. Mēs domājam kā vislabāk iegūt peļņu, kā to izmantot, lai uzņēmums nebankrotētu.
Rakstot šo darbu mans mērķis bija noskaidrot, kas ir peļņa, peļņas aprēķināšanas metodes, faktoru ietekme uz peļņu, lai varētu risināt problēmu. Un galvenais uzdevums tā sasniegšanai bija analizēt iegūtos rezultātus par faktoriem, kā arī analizēt peļņas aprēķināšanas metodes.
Savā kursa darbā esmu pētījusi firmas IK “Ziediņš”. Tas ir ziedu veikals, kas darbojas no 2004.gada. Tas darbojas mazpilsētā un tam ir 3 struktūrvienības.
Par informācijas avotiem kalpoja mācību grāmatas par uzņēmējdarbības ekonomiku, grāmatas par grāmatvedību, kā arī lekciju konspekts. Kā arī tika izmantoti interneta resursi. Darbā tika izmantotas salīdzināšanas, grafisko un faktoru noteikšanas (analīzes) metodes, un peļņas parēķināšanai izmantoju perioda izmaksu metodi.Peļņa nosaka darbojošos uzņēmuma vērtību. Dīkā stāvošs uzņēmums parasti ir mazvērtīgs (izņemot uzņēmumus ar lieliem īpašumiem un dabas bagātībām). Lielāka peļņa un līdz ar to augstāka uzņēmuma cena visbiežāk tiek saistīta ar daudzsološiem izgudrojumiem, jauniem produktiem, uzņēmuma ražīguma un vadības uzlabojumiem. Savukārt ieguldītāji cenšas novērtēt uzņēmuma pelnītspēju vai paļaujas uz ekspertu ieteikumiem. Kopumā var teikt, ka nesen iegūto peļņu (parasti vairākos gados) uzskata par sava veida prognozi gaidāmajām sekmēm nākotnē. Firmas vadītāji un finanšu direktori zina, ka regulāri uzlabojumi uzņēmuma darbībā veicinās peļņas un uzņēmuma vērtības pieaugumu. [8]
Jāievēro, ka tieši peļņa veido ievērojamu daļu no ienākošās naudas plūsmas. Peļņa lielā mērā finansē apgrozījuma paplašināšanu, kad pircējs pērk uz kredīta. Bez pietiekamas peļņas aug jaunās firmas parādi, mainās finanšu un kapitāla struktūra. Firmas saistības ar aizdevējiem kļūst ciešākas, un tie var izvirzīt jaunas prasības, diktējot parādniekiem darbības taktiku (piešķirt vai nepiešķirt pircējiem kredītu) un stratēģiju (ātri iekarot vai nodrošināt lielāku tirgus daļu).
Peļņa ir saistīta ar risku. Tas, ka uzņēmējdarbība saistās ar risku, pierādījumi nav vajadzīgi. Uz šādiem apsvērumiem balstās peļņas teorija, kas peļņu visai triviāli raksturo kā maksu par risku. Grūti pierādīt, ka risks ir tiešs jaunrades avots. Pastiprināti risks var iespaidot pieprasījumu un piedāvājumu, kā tas notiek attiecībā uz kredītu procentu likmēm.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация