Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:467075
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vadīšanas būtība    4
2.  Darbaspēka tirgus    7
3.  Motivēšanas būtība un evolūcija    13
4.  Motivācijas teorija    16
4.1.  Satura motivēšanas teorijas    16
4.2.  Norises motivēšanas teorijas    18
4.3.  Stimulējošās motivēšanas teorijas    21
5.  Motivējošo faktoru analīze uzņēmumā    23
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    29
Фрагмент работы

Kursa darba tēmas izvēle ir saistīta ar vairākiem faktoriem. Viens no faktoriem ir uzņēmuma darbinieku jeb personāla vadīšanas problēmas Latvijas darba devējiem, par kurām arvien vairāk raksta un diskutē presē, kā arī tās konkrētās personāla vadīšanas problēmas, ar kurām darba autors ir saskāries strādājot SIA “Izdevniecība Lietišķās informācijas dienests”. Lai uzņēmums darbotos un sasniegtu izvirzītos mērķus, ir nepieciešami cilvēku resursi, taču praksē izrādās, ka, neskatoties uz augsto bezdarba līmeni, darba devējiem nav viegli atrast attiecīgās kvalifikācijas darbiniekus, bet viena no būtiskākajām potenciālo darbinieku problēmām ir attieksmes jautājums. Otrs faktors ir viena no vadīšanas definīcijām: vadīšana ir mērķu sasniegšana, izmantojot citu cilvēku darbu, intelektu un rīcības motīvus.1Tas nozīmē, ka var izstrādāt ideālus biznesa plānus un uzņēmuma organizatorisko struktūru, taču mērķi netiks sasniegti, ja vadītājs neatradīs atbilstošus darbiniekus, tiem netiks deleģētas attiecīgās pilnvaras un viņi netiks atbilstoši motivēti. Trešais faktors, kas nosaka tēmas aktualitāti ir darba likumdošanas izmaiņas, kā arī situācija darbaspēka tirgū.
Kursa darba mērķis ir, pamatojoties uz vadīšanas teoriju, izvērtēt personāla motivēšanas iespējas un pamatprincipus uzņēmumos.
Lai sasniegtu mērķi, darba autors izvirza šādus darba uzdevumus:
Vadīšanas pamatjēdzienu, pamatprincipu un motivēšanas teoriju apskats;
Latvijas darbaspēka tirgus situācijas analīze;
Darbiniekus motivējošo faktoru analīzes metodoloģijas izpēte.
Pētot šos aspektus, darbā tiks izmantota ekonomisko rādītāju salīdzināšanas metode, kā arī statistika un citi pētījumu rezultāti.
Pārsvarā darba autors ir izmantojis mācību literatūru un LR Ekonomikas ministrijas datus. Pie tam, analizējot literatūru, par motivēšanas jautājumiem, darba autors secināja, ka lielākoties tiek aplūkotas motivēšanas teorijas, kas atspoguļo dažādus šī jautājuma aspektus, taču maz ir informācijas par motivācijas teorētisko pamatu piemērošanu konkrētiem uzņēmumiem, kā izmērīt motivācijas ietekmi uz uzņēmuma darbības efektivitāti, ka ieinteresēt darbiniekus labāku kolektīvo un individuālo darba rezultātu sasniegšanā, uzņēmuma tēla uzlabošanā.
Darbā tiks iekļauts teorētiskais apraksts par motivācijas būtību un evolūciju, tiks apskatīti motivācijas teoriju veidi – satura motivācijas teorijas, norises motivācijas teorijas un stimulējošas motivācijas teorijas, kā arī motivējošo faktoru novērtējums uzņēmumā SIA “Izdevniecība Lietišķās informācijas dienests”. Sīkāk tiks pētīts darbaspēka tirgus Latvijā un tā attīstības tendences.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация