Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:139990
 
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Personāla vispārējas novērtēšanas veidi un metodes    4
1.1.  Personāla novērtēšanas veidi    4
1.2.  Novērtēšanas process    6
1.3.  Personāla vērtēšanas metodes    9
1.4.  Personāla vadības audits    12
2.  Valsts personāla struktūra    15
3.  Publiskas administrācijas kontrole    17
3.1.  Kontroles veidi    18
3.2.  Pašvaldību darba kontrole    20
4.  Publiskas administrācijas iekšējais audits    21
4.1.  Ierēdņa darbības novērtēšana    24
4.2.  CAF kopējās novērtēšanas sistēma    26
  Secinājums    27
  Izmantotas literatūras avoti    28
Фрагмент работы

IEVADS.
Mūsdienas sabiedrībā pastāv ļoti daudz organizācijas, kuras atšķiras ne tikai pēc lieluma, darbības veida vai sniegta pakalpojuma, dažādu veidu tehnoloģijas izmantojuma, bet arī pēc darbaspēka un tas spējas( prasmes) pielietojuma. Neskatoties uz to, ka jaunas tehnoloģijas jau vairāk un vairāk aizvieto cilvēka darbu, vienalga jebkura organizācija visi procesi ir pakārtoti un sadalīti un nevar iztikt bez cilvēkresursiem. Šodien vienalga kādā jomā darba rezultāts tieši vai netieši atkarīgs no darbinieka zināšanām un prasmēm.
Valsts arī ir kā liela un sarežģīta organizācija, bet kura sniedz ļoti specifisko pakalpojumu- pārvalda sabiedrību. Valsts loma sabiedrībā ir saskaņot dažādo sociālo grupu intereses, gādāt par indivīda un sabiedrības drošību, uzturot likumību un tiesisku kārtību. Diemžēl visas šis lietas nav „taustāmi” un tāpēc mērīt tas kvalitāte vajag ar citiem kritērijam. Valsts galvenās funkcijas ir sargāt ekonomisko pamatu un jebkādu īpašumu, regulēt saimniecisko dzīvi, atbalstīt kultūru un izglītību, nepieļaut konfliktus starp etniskajām grupām, nodrošināt veselības aprūpi, atbilstošu dzīves vidi un dabas resursu sapratīgu izmantošanu. Un lai visu to efektīvi izpildīt, tapāt kā parasta organizācija jāsadala visas funkcijas starp atbilstošajiem institūcijām. Šīs institūcijas( likumdošana, izpildvara un tiesa) apveltītas ar noteiktu varu, kas palīdz risināt sabiedrības pārvaldes problēmas. Ja dalīt tālāk un sīkāk, tad jebkuras institūcijas pamatā būs valsts personāls- ierēdņi. Un valsts pārvaldes institūciju sistēma ir ļoti atkarīga no visāda ierēdņu ranga darba kvalitātes un kompetences.
Valsts pārvaldei tapāt kā jebkurai organizācijai ir mērķi un uzdevumi, kuros jebkurai amatpersonai vajag skaidri apzināt un saprast sava amata nozīme šī institūcijā. Katrai valsts pārvaldes amatpersonai ir amata apraksts, bet sakara ar specifisko darbību, te ir ļoti daudz atkarīgs no paša darbinieka zināšanām, prasmēm, personības īpašībām un kompetences.
Mana darba mērķis ir aplūkot vispārīgas personāla novērtēšanas metodes, ka notiek šis process, kādas ir pozitīvas un negatīvas puses, personāla vadības audits, publiskas administrācijas kontrole, pašvaldības darbības novērtēšana un saistītie ar to likumu pārskats.

1. PERSONĀLA VISPĀRĒJAS NOVERTĒŠANAS
VEIDI UN METODES.
Darbinieks jebkurā organizācija ir galvenā vērtība, jo ar savas darba prasmēm un zināšanām nodrošina organizācija mērķu sasniegšanu un attīstību. Tāpēc personālu vajag plānot un katru darbinieku nodarbināt tajā jomā, kur viņš ir visspēcīgākais. Novērtēšana dod spēju motivēt, noturēt un lietderīgi izmantot katra darbinieka potenciālu. Tās parasti ir process, kas ir detalizēts un notiek noteikta laika periodā. Personāla novērtēšana ir komplicēts un ilgstošs process, kurš prasa izstrādāšanai un ievešanai ievērojamas resursus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1230404
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация