Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:500924
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Personālvadība vienmēr būs vajadzīga jebkurā uzņēmumā, jo cilvēku resursi nekad nebūs aizvietojami. Jebkurā uzņēmumā ir darbinieku atlases problēmas. Lai no tā izvairītos, ir katrā uzņēmumā jābūt personālvadītājam vai personālvadības nodaļai. Tādejādi uzņēmumā šī nodaļa vai vadītājs var atlasīt visaugstākās kvalitātes speciālistus un uzņēmuma darbība tādā veidā tikai iegūs, gan ar labiem un kvalificētiem darbiniekiem, gan ar peļņas paaugstināšanos, gan ar normālu „klimatu” darba vietā.
Uzņēmums SIA „MMKL”, par kuru es rakstu šo darbu personālvadībā ir dibināts 2000. gadā, bet savu darbību uzsācis 2001. gadā. Uzņēmums un saistīts ar medicīnisko pakalpojumu sniegšanu un medicīnas preču mazumtirdzniecību.
Uzņēmumā patstāvīgi strādā 14 darbinieki, taču ir arī darbinieki, kas nestrādā uzņēmumā uz pilnu slodzi.
Uzņēmums pieder 4 īpašniekiem, no kuriem viens arī ir direktors. Tātad šī persona uzņēmumā ir atbildīga par personāla plānošanas principiem ,to pieņemšanas, atlaišanas atlases procesu. Direktoram ir jābūt cilvēkam ar lielisku intervēšanas prasmi, tam ir arī jābūt radošai personai, jo ir jāievieš jaunas idejas darbam ar personālu uzņēmumā.
Personālvadība ir daudzpusīgs process un aptver dažādas jomas uzņēmuma ikdienā.
Manuprāt, labam personāldaļas vadītājam ir jābūt cilvēkam, kurš izprot personāla vadības evolūciju. Es gribētu teikt kritiskus vārdus savam uzņēmuma direktoram, jo, manuprāt, šis cilvēks maz zina, ko nozīme PERSONĀLVADĪBA. Uzņēmuma personālvadītājam ir jāprot vadīt cilvēku resursu, jo no tā ir atkarīga lielākā daļa kā norit mūsdienās darbs, it sevišķi manā uzņēmumā, kur viss ir saistīts tikai ar cilvēku pašu darba spēkiem.
MMKL – uzņēmums, kurā es strādāju nenotiek nekāda personāla plānošana. Ir izstrādāti uzņēmuma mērķi, toties nav stingri definēta stratēģijas, kas saistās ar personāla plānošanu. Protams, ka ir darba apraksti, jo bez tiem nebūtu atļauja strādāt uzņēmumam kā medicīnas iestādei. Manuprāt, ka nav optimāla personāla struktūra, gan personāla kvantitāte, jo ir darbinieki, kas strādā 12 un vairāk stundas diennaktī. Tas nozīmē, kas personālvadītājs, t.i., uzņēmuma direktors nepilda saistības, kas ir noteiktas likumā par darba dienas garumu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1134305
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация