Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:425860
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kas ir personība. Personību traucējumu veidi    3
2.  Narcistiska personība    5
3.  Secinājumi un kopsavilkums    9
4.  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Narcistiskām personībām (izņemot sensitīvo narcisu tipu) piemīt sevis idealizācija un cita cilvēka devalvācija, tāpēc viņš nejūt, ka otrs varētu viņu ievainot. Bieži vīrieši kļūst par donžuāniem ar virspusējām attiecībām - bēg prom pie fāzes, kad beidzas idealizācija.
Narcisu apkārtējie mēdz uskatīt par laimīgu un neuzskata par slimu, jo sociālie panākumi bieži tiek pielīdzināti psihiskai veselībai – ja cilvēkam viss ir, viņs nevar būt psihiski slims, citādi viņš nebūtu to visu panācis. Otrādi, par slimiem bieži uzskata tos cilvēkus, kuri ir atkarīgi no narcisa – bērnus, laulātus, jo lielas personības ēnā ir gŗūti saglabāt spēcigu pašapziņu.
Ar laiku narcistisko personu tuvumā paliek arvien mazāk cilvēku, jo tās nespēj saglabāt dziļas, tuvas attiecības savu izmantotājīpašību dēļ. Ir grūti mīlēt cilvēku, kurš visu laiku domā tikai par sevi un izmanto citus savas grandiozitātes aplicecināšanai un vajadzību apmierināšanai.
Narcisa traģēdija ir viņa nespēja mīlēt, nespēja veidot veselīgas starppersonu attiecības, kas balstās uz tādām īpašībām kā empātija, rūpes par cita cilvēka jūtām, spēja panest šo jūtu ambivalenci ilgstošās attiecībās, neatsakoties no tām, spēja atzīt savu vainu starppersonu konfliktos un patiesa interese par citu domām.

Ja narcistiska persona ir aizvainota un viņas pašvēŗtējums ir apdraudēts, tai var attīstīties depresīvs stāvoklis vai uz āru var izlauzties dziļumā slēptais un uzkrātais niknums. Tas varētu izpausties arī ar vardarbību. Piemēram seksuāla vardarbība, erotiska aizvainojuma dēļ.
Novecošana aŗī ir ļoti liels izaicinājums narcisam, tā ir mokoša. Viņš jūt, ka vairs nav tik pievilcīgs, kā agrāk un tieši šaja laikā viņs var sākt meklēt palīdzību pie ārsta psihoterapeita. Tomēr šī ārstēšana ir ļoti grūta, jo narciss cer valdīt par ārstu un izmantot viņu, un negrib būt atkarīgs no ārsta.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1318471
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация