Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:350136
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kvantitatīvo pētījumu metožu apstrādes programmas parasti manipulē ar skaitļiem, taču kvalitatīvo metožu apstrādes programmās tiek pielietoti vārdi. Strādājot ar kvalitatīvo metošu programmatūru, nepieciešams ieguldīt daudz lielāku lietotāja darbu. Parasti ir jāizanalizē viss teksts, jānokodē tas un šie kodi jāievada datorā.
Kvalitatīvo metošu apstrādes programmām ir daudz lielāka iespēja variēt nekā statistisko metožu programmām. Galvenokārt tiek izmantots daudz vārdu, tādi kā grupu diskusiju transkripti vai atvērtās intervijas. Tāda veida tekstus nepieciešams kodēt.
Kodēšana tiek veikta pašrocīgi un tas ir ilgstošs process, pārējo uzdevumu veic programma, kas pārskata un sasummē kodus. Šīs programmas neanalizē datus, jo datori nenodrošina tādu iespēju – tie datus sakārto un sagrupē tā, ka līdzvērtīgi parādās blakus. Rezultāts izskatās kā struktūra, ko var attēlot diagrammā.
Izpratne par rezultātu pētniekam veidojas jau datu kodēšanas gaitā. Programma nekalpo kā palīgs laika ietaupīšanā kad tiek analizēti dati, taču ir svarīga sastāvdaļa rezultātu prezentācijā. Programmas palīdz strukturizēt datus.
Jēdziens “kvalitatīvie dati” var kalpot kā sinonīms jēdzienam “vārds”. Tie var tikt pārkodēti skaitļos vai savietoti struktūrā, taču jebkurā gadījumā tie paliek vārdi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация