Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:354659
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šķiroto atkritumu savākšanas laukums Liginišķos
Konteineri Liginišķu šķirošanas laukumā (Foto: Laura Reitāle)
Daugavpilī pirmais laukums īslaicīgai šķiroto atkritumu uzglabāšanai Liģinišķu mikrorajonā savu darbību uzsāka 2016. gada janvārī. Ikvienai juridiskai vai fiziskai personai ir iespēja nodot iepriekš sašķirotus atkritumus, kas ir derīgi otrreizējai pārstrādei, bez jebkādas samaksas. Daugavpils programmas ietvaros bija paredzēts uzbūvēt 6 šādus punktus dažādos pilsētas mikrorajonos, tomēr tikai Liģinišķu mikrorajona vietējie iedzīvotāji piekrita tā ierīkošanai. Laukums tika uzbūvēts par Daugavpils budžeta līdzekļiem un izmaksāja 50 000 eiro + PVN (Liģinišķos atklāts šķiroto atkritumu savākšanas laukums, 2016).
Sākotnēji laukumā tika pieņemtas PET pudeles, stikla tara, plastmasas, alumīnija un skārda iepakojums, kā arī papīrs un kartons. Ņemot vērā iedzīvotāju intereses, vēlāk papildus šiem materiāliem tika nodrošināta iespēja nodot arī riepas, elektrotehniku un lielgabarīta atkritumus. Šādiem atkritumiem laukumā ir paredzēta speciāla nojume, kurā novietot nevajadzīgās mantas, kuras tālāk tiek nodotas atkritumu apsaimniekotājiem, kas nodarbojas ar to utilizāciju.
Šāda laukuma izveide veicina šķiroto atkritumu un iepakojuma nodošana atkrituma apjoma samazināšanos, kas ir jāizved operatoram, tādējādi samazinās arī atkritumu apsaimniekošanas izmaksas. Daugavpils komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti katru dienu novēroja situāciju, analizēja plūsmas, lai izvēlētos optimālāko un pilsētniekiem ērtāko laukuma darba režīmu, un nonāca pie secinājuma, ka šķiroto atkritumu savākšanas laukumam Liģinišķu mikrorajonā jāstrādā no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 9.00 līdz 18.00, brīvdienas – svētdiena un pirmdiena (Mainīts šķiroto atkritumu savākšanas laukuma Liģinišķu mikrorajonā darba laiks, 2016).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация