Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:855663
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Preces jēdziens    4
1.1.  Patēriņa preču klasifikācija    5
1.2.  Industriālo produktu klasifikācija    6
1.3.  Pārtikas preču klasifikācija    7
1.4.  Nepārtikas preču klasifikācija    9
1.5.  Preču un pakalpojumu starptautiskā klasifikācija    12
2.  Cenu veidošanas metodes    14
2.1.  Cenas noteikšana un nozīme    14
2.2.  Faktori, kas ietekmē cenas noteikšanu    17
2.3.  Dažādas cenu noteikšanas metodes    18
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Фрагмент работы

Prece ir viss, kas spēj apmierināt vajadzību vai prasību un tiek piedāvāts tirgus ar mērķi pievērst uzmanību, lai iegādātos, izmantotu vai patērētu to.
Prece var būt objekti, pakalpojumi, personas vietas, organizācijas idejas.
Preces atkarībā no to izmantošanas iedala pārtikas un nepārtikas (rūpniecības) precēs. Katrai precei ir lietošanas noderīgums, kurš parāda preces spēju apmierināt kādu cilvēku vajadzību.
Piemēram, piens, kas apmierina izsalkumu, ir noderīgs kā uzturprodukts, bet to var pārstrādāt un iegūt sieru, biezpienu un citus produktus, tātad tas ir noderīgs arī kā izejviela jeb tam ir vairākas īpašības.
Priekšmetu apvienošanu noteiktās grupās ar kopīgām raksturīgām pazīmēm sauc par klasifikāciju, kura palīdz apvienot produktus to praktiskai izmantošanai tirdzniecībā.
Mārketinga speciālisti produktu definē kā preci vai pakalpojumu, kurš sniedz tā patērētājam labumu kopumu. Pastāv uzskats, ka produkts nav tikai tā fizikālo iezīmju kopums, tam ir arī papildu pazīmes, piemēram, marka, iesaiņojums un piegāde, pat tas, kādas krāsas kastē tas ir iesaiņots. Produkta pazīmes ir produkta pamatiezīmes, kuras ir tādas pašas kā konkurentu piedāvātajiem produktiem. Savukārt papildpazīmes ir produkta īpašas un neatkārtojamas iezīmes. Piemēram, iedomājieties atšķirību starp karstu picu, ko jums piegādā no picērijas, un saldētu picas pusfabrikātu lielveikala plauktā. Abu šo preču pamatīpašības ir vienādas – tās sastāv no mīklas, kas pārklāta ar sieru, tomātu mērci un vēl dažām sastāvdaļām. Abu produktu pamatīpašība ir nodrošināt jums gardu un barojošu maltīti, taču to papildpazīmes var ievērojami atšķirties.
Pat neņemot vērā garšas, sastāvdaļu un recepšu atšķirības, pica ar piegādi maksā dārgāk, iespējams, pat divreiz vairāk nekā lielveikalā nopērkamā pica, kuru iespējams uzglabāt saldētavā un pagatavot, kad vien vēlaties, to pat iespējams papildināt ar garšvielām, augstākā labuma sieru un citiem produktiem. Savukārt pica, ko jums atved uz mājām, ietver arī piegādes pakalpojumu, tā ir silta un sagatavota ēdināšanai. Skaidrs, ka ieguvumi katrā gadījumā ir nedaudz atšķirīgi, tādēļ mārketinga speciālists var droši apgalvot, ka šīs divas preces ir atšķirīgas.
Mārketinga speciālistiem rūpīgi jāseko līdzi patērētāju mainīgajām vajadzībām un vēlmēm, lai spētu piedāvāt tādus produktus, kutu īpašības pēc iespējas precīzāk spēj apmierināt šīs vēlmes un vajadzības. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация