Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:937832
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads
Plašu iespēju, daudzveidīgu piedāvājumu un emocionāli kontrastainu notikumu laikmetā cilvēki atrod jaunus veidus, kā piepildīt savas vēlmes, gūt baudu, pārvarēt neveiksmes un vienkārši aizmirsties un nejust sāpes, tukšumu, pāri nodarījumus, mazvērtību, bailes, bezcerību.
Adiktīva- atkarību izraisoša- uzvedība ir viens no veidiem kā cilvēks mēģina pārvarēt iepriekš minētās problēmas.
Sabiedrībā atkarības būtības izpratne ir ļoti dažāda un attieksme pretrunīga. Parasti atkarību cilvēki apzīmē ar vārdiem ‘’nelaime’’, ‘’posts’’, ‘’slimība’’, ‘’izlaidība’’, un attieksmju amplitūda ir no līdzjūtības un atbalsta līdz nicinājumam un naidam. Atkarīgie, viņu tuvinieki un speciālisti ir sapratuši, ka tā ir ļoti sarežģīta parādība, tās veidošanās process ne vienmēr pamanāms, bet ārstēšanās ir ilga un darbietilpīga.
Atkarības tiek iedalītas vieliskajās (slimīga tieksme pēc legālām vai nelegālām apreibinošām vielām) un nevieliskajās jeb uzvedības, psiholoģiskajās atkarības (slimīga tieksme uz kādu noteiktu darbību, piemēram, datorspēlēm, azartspēlēm, pārēšanos u.c. ; arī emocionāla atkarība no otra cilvēka).
Šajā darbā tiks aplūkotas psiholoģiskās atkarības, to pazīmes, iedalījums.
Izmantotas galvenokārt Alekseja Jegorova grāmata „Uzvedības atkarības”. Atkarību klasifikācijai izmantoju šeit minētās pirmās grāmatas iedalījumu - azartspēļu atkarības, erotiskās atkarības, sociāli pieņemamās atkarības, tehnoloģiju atkarības, pārtikas atkarības. Visbiežāk sastopamie atkarību veidi ir azartspēļu un datoratkarība.
Darba mērķis ir uzlabot savas zināšanas par psiholoģiskajām atkarībām. Darba uzdevumi ir aplūkot dažādos psiholoģisko atkarību paveidus, raksturot tos.

1. Psiholoģiskās atkarības.
Psiholoģiskās atkarības ir viens no veidiem, kā cilvēks risina savas problēmas. Sabiedrības attieksme pret atkarīgajiem ir pretrunīga. Atkarība tiek uzskatīta pat par sava veida slimību, kad tā „iestrēgst”- cilvēks pat pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem nespēj no šīs atkarības atbrīvoties, ir pat psiholoģiski traucējumi.
Bet kas tad īsti ir atkarība? Kādas ir tās pazīmes? Atkarība ir nepārvarama tieksme lietot noteiktas vielas vai realizēt noteiktu darbību. Atkarība ir savdabīga aiziešana no realitātes, koncentrēšanās uz kādu šauru jomu, ignorējot pārējās.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1229815
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация