Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:177218
 
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    1
1.  GALVENĀ DAĻA    1
1.1.  Radio un datoru sakaru izmantošana transportā jeb intelektuālās transporta sistēmas   
1.3.  Mūsdienu pieejamās intelektuālās iespējas   
1.4.  GPS un GLONASS   
1.5.  GALILEO   
1.6.  Nozares attīstība Latvijā   
  TERMINU SARAKSTS   
Фрагмент работы

1.6. Nozares attīstība Latvijā
Latvijā zinātnieki pašlaik saskaras ar unikālu projektu iespēju, kas balstīti uz telemātikas sasniegumiem. Jau ir izstrādātas rekomendācijas autoceļu jomā (transporta koncepcijas ietvaros ik divus gadus tiek apstiprināti konkrēti projekti). Piešķirtais mērķfinansējums dos iespēju formulēt gan lokālās problēmas, gan tās, kas saistītas ar Latvijas transporta sistēmas integrāciju ES. Tas radīs pamatu tehnisko projektu izstrādei, respektīvi, tiks formulēts pasūtījumu grozs. Realizācijai piesaistīs vietējos un ārzemju IT un TK speciālistus. Telemātikā Latvija varētu būt ne tikai importētāja, bet arī eksportētāja, radot konkurētspējīgus telemātikas piedāvājumus.
Telemātikas speciālisti pašlaik sākuši Rīgas pilsētas aglomerācijas intelektuālās transporta sistēmas (ITS) koncepcijas izstrādi. Organizējot Rīgas satiksmi kā intelektuālu transporta sistēmu, zinātnieki pārņems citu Eiropas pilsētu labāko praksi un piedāvās pašus jaunākos telemātikas risinājumus.
Jau tagad Rīgā, izmantojot tikai telemātikas iekārtas un metodes, jūtami uzlabotos satiksmes kvalitāte: piemēram, ja ar luksoforu dinamiski koordinētu satiksmes vadību, automašīnu pārvietošanās laiku var samazināt par 20–35procentiem.
Telemātikas ieviešana ceļu satiksmē ietvers ne tikai adaptīvu satiksmes luksoforu vadību, bet arī automašīnu novietošanas vadības sistēmu, sabiedriskā transporta prioritārās vadības sistēmu un pasažieru informācijas sistēmu, vadāmas ceļa zīmes un ātruma regulēšanu.
Vienotā koncepcija nepieciešama arī tāpēc, lai novērstu stihisku telemātikas līdzekļu ieviešanu un nerastos problēmas ar to nesaskaņotu darbību. Ieviešot ITS, tiks sasniegts arī mijiedarbe, kas nav iespējama, ja ITS elementus izmanto autonomi. Koncepcijas realizācijas mērķis - integrēta pilsētas un starpreģionāla satiksmes vadība.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация