Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162918
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Operatīvā atmiņa    3
  Vēsture un attīstība    3
  Datu pārbaude    5
  SRAM    6
  DRAM    6
  FPM DRAM    6
  EDO DRAM    7
  BEDO DRAM    7
  SDRAM    7
  DDR SDRAM    8
  DRDRAM    8
  SLDRAM    8
  VRAM    9
  DDR2 SDRAM    9
  Mūsdienu RAM    9
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Operatīvā atmiņa
Operatīvā atmiņa (RAM) (Random Access Memory) ir datoru atmiņa, kurai procesors spēj piekļūt tieši, tas ir - izpildīt tur esošās programmas vai apstrādāt tur esošos datus. Tā ir uz pusvadītājiem balstīta atmiņa, kas var tikt lasīta un rakstīta ar mikroprocesora vai citu ierīču palīdzību. Glabāšanas vietām var piekļūt jebkādā secībā. Jāatzīmē, ka dažādas ROM tipa atmiņas ir pieejamas RAM.
Procesors tieši spēj piekļūt tikai operatīvajai atmiņai un lasāmatmiņai, tāpēc pirms apstrādes vai izpildes citu veidu atmiņu saturs vispirms jāielādē operatīvajā atmiņā. Operatīvajai atmiņai parasti raksturīga labāka ātrdarbība nekā diskiem, taču tās saturs pēc elektrības atslēgšanas izdziest.
Datu pārbaude
Lielākā daļa atmiņas, kas ir pieejamas mūsdienās ir augsti uzticama. Lielākajai daļas sistēmu ir atmiņas pārbaudes kontrolieris, kas pārbauda kļūdas datora ieslēgšanas laikā. Atmiņas čipi ar iebūvētu kļūdu kontrolieri parasti izmanto metodi, kuru sauc par paritāti jeb parity. Paritātes čipiem ir ekstra bits katriem 8 bitiem. Veids kā paritāte strādā ir vienkāršs. Kad 8 biti baitā iegūst datus, čips pievieno vēl vienu bitu. Ja kopējais bitu skaits ir nepāra, paritāte pievieno vēl vienu bitu. Bet ja kopējais daudzums ir pāra skaitlis, paritāte pievieno nulli. Kad dati ir apstrādāti, kopējais apjoms ir atkal pievienots un salīdzināts ar paritātes bitu. Ja kopējais skaits ir nepāra, un paritātes bits ir 1, tad dati tiek pieņemti par teicamu un tiek nosūtīti procesoram. Bet ja kopējais skaits ir nepāra un paritāte ir 1, tad čips zina, ka tur kaut kur ir kļūda un izmet datus. Nepāra paritāte strādā līdzīgi, tikai paritātes bits palielinās par vienu, kad kopējais vienu skaits baitā ir pāra skaitlis. Problēma šajā paritātē ir tā, ka tā atrod kļūdas, bet neko nedara, lai tās labotu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация