Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:303585
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.05.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Taču 1962. gadā, kad bija raķešu krīze, kas gandrīz pasauli noveda līdz kodolkaram, Kenedijs sevi pierādīja ar vēsu un nežēlīgu apdomu. Pēc tā, attiecības ar Krieviju viņam ievērojami uzlabojās. Iekšpolitikā Kenedijs pasludināja “jaunās robežas” politiku un centās atdzīvināt Rūzvelta “simt dienu” noskaņojumu, taču ārlietas sāka par daudz ietekmēt iekšpolitiku un Kenedijs saprata, ka Kongress īsti nemaz necentās pieņemt Kenedija ieteiktos lēmumus. Kongress gan pieņēma likumus par minimālās algas paaugstināšanu un federālo palīdzību dzīvokļu celtniecībai, taču noraidīja likumprojektus par medicīnisko palīdzību veciem cilvēkiem un par federālo palīdzību izglītības sistēmai. Viens no svarīgākajiem likumiem, kuru pieņēma Kongress, bija atļauja prezidentam apspriest ar ārvalstīm muitas tarifu savstarpējo samazināšanu, kas aizsāka Kenedija raundu muitas tarifu samazināšanā. Kenedijs arī turpināja cīņu par afroamerikāņu cilvēktiesībām un pastiprināja sodus par rasu diskrimināciju. 1963. gadā Kenediju noslepkavoja nezināms cilvēks vizītes laikā Dalasā, Teksasas štatā, taču, pašu slepkavu noslepkavoja vēl pirms tiesas sākšanās. Tā ar traģēdiju beidzās Kenedija prezidentūras laiks, kurš ilga tikai trīs gadus, bet deva ievērojamas pārmaiņas ASV politikā, kas ietekmē mūsdienu politiku vēl joprojām.

Abrahams Linkolns
Abrahams Linkolns, dzimis 1809. gada 12. februārī, miris 1865. gada 15. aprīlī. Linkolns savas politiskās gaitas uzsācis kā jurists. Jau sākumā tika uzskatīts, ka viņš kļūs par vienu no diženākajiem valsts vadoņiem. Linkolns bija sešpadsmitais ASV prezidents no 1861. gada 4. marta līdz atentātam pret viņu. Linkolns bija ļoti uztraukts par verdzības izplatīšanos ASV, kā rezultātā, ar savu atklāto nostāju pret verdzību, republikāņu partija viņu izvirzīja par ASV prezidenta kandidatūru.
1860. gadā Linkolns kļuva par republikāņu partijas izvirzīto ASV prezidenta kandidātu.

Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация