Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:975625
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Bet skatoties no ekoloģiskas puses, tad elektroniskas, mehāniskas preces ir diezgan bīstamas gan videi, gan cilvēka veselibai. Galvenais jāinforme kādas sekas var rasties nepareizi izmantojot to, jo bieži vien cilvēki vienkārši izmeta, piemēram, veļas mazgāšanas aparātu, kas kaite dabai un cilvēka sajūtai. Tādēļ likumā ir paredzēti dažādi maksājumi par elektrotehnikas un mehāniskās ierīces iznicināšanu. Piemēram, liela izmēra dzesēšanas iekārtam, saldētavām, ledusskapjiem tiek piemērota maksa par iznicināšanu un tas ir 2,33 EUR par kilogramu.






3. Ārējās informācijas iegūšana un analīze

3.1. Likumdošana

Uz doto preču grupu ir attiecīgas prasības, ko nosaka MK noteikumi Nr.861 "Noteikumi par elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijām un par prasībām elektrisko un elektronisko iekārtu marķēšanai un informācijas sniegšanai", kā arī Patērētāju tiesību aizsardzības likums un vairāki Ministru kabineta noteikumi. Kuri norada ģeogrāfisku izcelsmes vietu, ražotājus un ražošanas datumu; kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības; elektriskās vai elektroniskās iekārtas sastāvā esošie materiāli, vielas un sastāvdaļas; elektriskajās un elektroniskajās iekārtās esošo bīstamo vielu iespējamā ietekme uz vidi, cilvēku dzīvību un veselību..
• Izmaiņas
Pētot likumus, pamanīju, ka izmaiņas ir diezgan reti, jo piemēram, MK noteikumi Nr.861 "Noteikumi par elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijām un par prasībām elektrisko un elektronisko iekārtu marķēšanai un informācijas sniegšanai" stājas spēkā no 2005-2014.gadam un 2014.gada tie izdots Ministru kabineta noteikums Nr.388 par „Elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijas un marķēšanas prasības un šo iekārtu atkritumu apsaimniekošanas prasības un kārtība”, kur ir aktīvs arī tagad.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация