Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:954328
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Saziņas stilu apguve kā komunikatīvās kompetences veidošanās nosacījums
Runas māka saziņā
Kā personības mūs sabiedrībā vērtē arī pēc valodas, jo tajā spilgti izpaužas cilvēka dvēsele, prāts un emocionālās attieksmes. Pēc tā kā cilvēks runā var spriest par viņa izglītības līmeni, kultūrvērtību izpratni un apguvi. Dzīve pierāda, ka panākumus, šodien sasniedz, tas, kurš ieguvis ne tikai zināšanas un prasmes kādā konkrētā darbības jomā, bet kuram piemīt arī sociālās prasmes – spēja sazināties, adekvāti paust savas idejas un pārliecināt par tām citus, strādāt komandā un risināt konfliktus. Tādējādi māksla runāt ir kļuvusi par vienu no dzīves efektivitātes kritērijiem, bet balss tembrs, spēks, intonāciju daudzveidība un dikcija ir tie faktori, kas nosaka darbības efektivitāti jebkurā jomā
Māksla labi runāt ir ikvienas personības svarīgs, aspekts, ko nodrošina labas valodas, runas un saskarsmes prasmes, kā arī spēja pielietot šīs prasmes visdažādākajās dzīves situācijās.
Prasmi brīvi izmantot runu kā pašizteiksmes un dialoģiskās saziņas līdzekli varam uzskatīt par nozīmīgu socializācijas faktoru, kura pamatā ir tās izteikti praktiska virzība. Priekšplānā izvirzās darbs, kas ir profesionāls pēc satura un komunikatīvs pēc rakstura
Verbālās sistēmas pamatelements ir vārds, kurš realizējas rakstiskā vai mutvārdu formā. To gandrīz pilnībā kontrolē cilvēka apziņa – psihe.
Neverbālā sistēma apzīmē noteiktas cilvēka emocijas un sajūtas, kuras nevar tika aprakstītas vai atklātas ar vārda palīdzību. Tā izpaužas ķermenī vairāk nekā 1000 signālu un zīmju veidā vai balss skanējumā, un ir pakļauta cilvēka psihes neapzinātajam līmenim.
Katrai no verbālās saziņas sistēmām ir sava valoda, kas saziņas partnerim tiek sniegta kodētā formā. Šie kodi ir jāiemācās atšifrēt, jo piešķir informācijai, kas izteikta verbāli, papildus jēgu. Runas procesā neverbālie līdzekļi ir patiesāki par verbālajiem, jo dod iespēju:
Papildināt verbālo informāciju;
Akcentēt informāciju vai kādi tās daļu;
Aizstāt atsevišķus vārdus vai frāzes;
Saglabāt kontaktu starp partneriem un regulēt sarunas plūsmu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация