Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:854053
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Sauso maizsījumu rūpniecība    3
  „SAKRET” vēsture    4
  „SAKRET” Latvijā un Eiropā    4
  „Sakret” rūpnīca Latvijā un tās produkcija    4
  Kvalitātes rādītāji    4
  Ražošanas procesi    4
  Rūpnīcas ražotu maisījumu raksturojums    4
  Sauso maisījumu tirgus Latvijā un pasaulē    11
  Latvijas sauso maisījumu ražotājfirmas    11
  Šo firmu produkcijas apraksts    12
  Sauso maisījumu tirgus ekonomiskā analīze    13
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Sauso maisījumu rūpniecība jau kopš pagājušā gadsimta ir neatņemama būvniecības industrijas daļa, bez kuras turpmākais šīs nozares attīstības process vairs nav iedomākams. Šīs produkcijas popularitāti apliecina arī lielais būvķīmijas rūpnīcu skaita pieauums, kas izvērš savu darbību un veido jaunas filiāles vēl neapgūtās tirgus daļās, kā piemēram to ir sākusi darīt SAKRET rūpnīca latvijā.

Sauso maisījumu grupā ietilpst ļoti daudzveidīgs celtniecības materiālu klāsts. Kā populārākos produktus sauso maisījumu grupā var minēt siltināšanas sistēmas un dekoratīvos apmetumus, mūrjavas, apmetumus un remontu sastāvus, flīžu līmes, pašizlīdzinošos grīdu sastāvus, sanācijas sistēmas, gruntis, krāsas un būvķīmiju, smilšu maisījumus un balto cementu.

Sausie maisījumi satāv no smiltīm, cementa un dažādām piedevām, no kurām tad ir arī atkarīgas gatavā produkta īpašības. Sauso maisījumu kvalitāte tieši ietekmē būves ilgmūžību, tieši tāpēc materiālu pārbaudes ir ļoti svarīgas. Standarti nosaka, ka jāpārbauda katra sastāvdaļa. Tādēļ ražotņu laboratorijās tiek pārbaudītas gan izejvielas, gan gatavie maisījumi.

Pirms fasēšanas testē tos rādītājus, kurus iespējams noteikt ātri, jo pārbaudes var būt dažādas. Iespējams liet javu formās, gaidīt tās sacietēšanu 28 dienas un tikai tas noteikt marku, bet iespējams pārbaudes izdarīt uzreiz, tādā veidā pārliecinādamies, vai maisījumam pievienoti visi nepieciešamie komponenti atbilstošajās proporcijās un vai nav pieļautas kļūdas ražošans procesā.
Visas ražotnes parasti ietilpst lielās starptautiskās grupās, tādā veidā iegūstot licenci uz kādas noteiktas javas receptes izmantošanu. Tas nozīmē, ka uzņēmums, kas vēlas sākt kāda produkta ražošanu, par to paziņo ārvalstu kolēģiem. Savukārt tie nosūta uz ražotni nepieciešamā maisījuma recepti. Taču pirms sāk ražošanu jāveic receptes adaptācija, jo katras valsts izejvielas var nedaudz atšķirties, bet dažāda veida smilts un cements var radīt atšķirīgu efektu.
Galvenais, kas spēj garantēt pircējam produkta kvalitāti, ir atbilstība standartiem. Tieši CE zīme ir svarīgs rādītājs, lai iegūtu tiesības uz sava produkta iepakojuma norādīt šo zīmi, ražotājam jāpārbauda katra produktu partiju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация