Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:848652
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  REĢĪSTRĒŠANA KOMERCREĢISTRĀ    4
1.1.  Sabiedrības dibinātāji    4
1.2.  Dibināšanas līgums    4
1.3.  Statūti    5
1.4.  Pieteikums ierakstīšanai komercreģistrā    6
1.5.  Komercreģistra iestādei iesniedzamie dokumenti un to glabāšana    6
1.6.  Pamatkapitāls    8
1.7.  Atbildība    8
1.7.1.  Dibinātāju atbildība    9
1.8.  SIA reģistrēšanas statistika    9
2.  TIESAS SPRIEDUMA ANALĪZE    11
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    14
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Lai uzlabotu uzņēmējdarbības juridisko ietvaru, 2002.gada 1.janvārī stājās spēkā Komerclikums. Komerclikums likvidē pretrunas un neprecizitātes komercdarbību regulējošos noteikumos, novērš pārmērīgi lielo komercdarbības juridisko formu skaitu, un fundamentāli regulē komerckompāniju reorganizācijas procedūru.
Līdz 2004.gada 21.maijam Komerclikumā bija noteikts, ka pirms kompānijas reģistrācijas Uzņēmumu reģistrā ir notariāli jāapliecina paraksti uz pieteikuma, dibināšanas līguma un statūtiem. Lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi, Komerclikumā tika veikti grozījumi, saskaņā ar kuriem paraksts uz dibināšanas līguma un statūtiem vairs nav notariāli jāapliecina.
Lai gan Komerclikums paredz 5 komersantu veidus, sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir visbiežāk izmantotā komercdarbības forma. SIA ir izvēlās dibināt lielāka daļa Latvijas uzņēmēju, jo šis saimniekošanas veids ļauj nošķirt dalībnieku līdzekļus no uzņēmuma līdzekļiem, kā arī sadala atbildību, nosakot, ka tikai pati Sabiedrība atbild par savām saistībām.
Lai palidzētu un ieekonomētu laiku uzņēmumu reģistra mājas lapa sniedz daudz noderīgu informāciju par reģistrācijas procedūrām, piemērojamiem juridiskajiem likumdošanas aktiem, nodevām u.t.t. Tā sniedz arī iespēju lejupielādēt dažādu juridisko personu reģistrācijas formas.
Manuprāt, lielāka SIA reģistrēšanas problēma ir ,iesniedzot dokumentus Uzņēmumu reģistrā, dibinātājs ir nepareizi izvēlējis firmas nosaukumu, tādējādi Uzņēmumu reģistrs var atteikt reģistrāciju.
• Uzņēmuma nosaukums
Firmā nedrīkst ietvert maldinošas ziņas par komerctiesiskajā apgrozībā svarīgiem apstākļiem; nedrīkst būt pretrunā ar labiem tikumiem; nedrīkst ietvert vārdus "Latvijas Republika" un to tulkojumu svešvalodā; nedrīkst ietvert valsts vai pašvaldību institūciju (iestāžu) nosaukumus, kā arī vārdu "valsts" vai "pašvaldība". Preču zīmju vai to daļu izmantošanu firmā regulē preču zīmes regulējošie normatīvie akti.(Komerclikums, 2002: 29) Lai saņemtu pilnīgi drošu informāciju, vai Uzņēmumu reģistrā nav reģistrēts kāds uzņēmums ar tieši tādu pašu nosaukumu, uzņēmēji to var pārbaudīt izmantot Latvijā reģistrēto uzņēmumu datu bāzi - www.lursoft.lv., kā arī vērsties Uzņēmumu reģistrā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1385862
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация