Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:472524
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 49 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Cilvēka garīgās kultūras attīstībā liela loma ir mākslai. Atraisīt un izkopt bērnu mākslinieciskās spējas un radošās darbības prasmes ir viens no pedagoģijas uzdevumiem.

Vizuālas mākslas mācīšanas saturs attīsta emocionāli vērtējošu, kritisku vizuālās pasaules
( dabas, mākslas, sava un citu skolēnu vizuāli radītā) uztveri, sapratni.

Pedagoģiju zināmā mērā var uzskatīt arī par mākslu, kur vienlaicīgi jāprot ietekmēt kā cilvēka intelektu tā jūtas un gribu. Ir ļoti svarīgi, lai skolēns atbilstoši savām spējām attīsta zināšanas, kuras būs par pamatu viņa tālākai izglītībai. Šodien pasaulē ir aktuāla sistēma, kur katrs bērns skolotāja vadībā attīstās saskaņā ar savu iekšējo potenciālu un spējām.

Kompozīcijas apguve sākumskolā ir aktuāla problēma vispārizglītojošā skolā. Kā parādīja bakalaura darba pētījuma rezultāti, kompozīcijas apguves programma veicina prasmju un iemaņu attīstību pamatskolā, taču lai šie rezultāti būtu vēl labāki skolēnus ir jāsāk iepazīstināt ar kompozīcijas likumsakarībām jau sākumskolā.

Ņemot vērā skolotāju ierosinājumus standarta projekta pilnveidei, ir veiktas vairākas izmaiņas standarta prasībās. Tagad Pamatizglītības standartā vizuālajā mākslā ir akcentēta virzība uz skolotāja un skolēna aktīvu sadarbību mācību procesā. Tajā vienlīdz svarīgs ir katrs ar mākslas un arī ar skolēnu radošo darbu saturu saistītais mācību procesa posms – gan eksperimenti un radošā darbība, gan sarunas par mākslu un visapkārt esošo. Pašlaik sākumskolas mācību programmā kompozīcijai nav pievērsta būtiska nozīme. Savukārt kompozīcija ir pamats visiem vizuālās mākslas veidiem (zīmēšanai, gleznošani, veidošanai utt.), tāpēc tās nozīmīgums ir būtisks mākslas darbu veidošanā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация