Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:157551
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  SATIKSMES MINISTRIJAS FUNKCIJAS, STRUKTŪRA UN UZDEVUMI    5
2.  SATIKSMES MINISTRIJAS NOZARES TIESISKAIS REGULĒJUMS    9
2.1.  AUTOSATIKSMES NOZARE    9
2.2.  AVIĀCIJA    12
3.  SATIKSMES MINISTRIJAS DARBA UZDEVUMI LĪDZ 2013.GADAM    14
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    18
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    20
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Tika izpētīti dažādi informācijas avoti, ieskaitot normatīvos aktus un publisko bāzi. Var secināt, ka Satiksmes ministrijas galvenais uzdevums ir izveidot un pilnveidot normatīvo sistēmu, lai kvalitatīvi un pietiekami strauji attīstītos autosatiksme, tranzīts, aviācija, dzelzceļš, jūrniecība, - mūsu valstij vitāli svarīgas nozares. Bez kvalitatīvas transporta un sakaru infrastruktūras nevar būt harmoniska valsts ekonomikas attīstība, un šajā darbā vislielākā atbildība gulstas uz ministrijas speciālistiem, viņu kvalifikāciju, godprātību un mērķtiecību.
Satiksmes ministrijai ir savs nolikums, kas bija apstiprināts MK, kur ir noradīti ministrijas mērķi, funkcijas, tiesības un pienākumi, atbildīgas amatpersonas pilnvaras, struktūra, amatpersonu atbildība. Ministriju nolikums un pašas ministrijas struktūra tiek veidota tā, lai pēc iespējas veiksmīgāk tiktu īstenotas funkcijas.
Kas attiecās uz ministrijas struktūru, tad var teikt, ka ministrijas struktūra pastāvīgi mainās un attīstās, jo ministrijai ir jānodrošina tāda nozares pārvaldes organizācija, kas vislabāk atbilst ministrijas īstenotajām pārvaldes funkcijām. Ministrijas struktūras attīstība ir saistīta ar meklējumiem radīt optimālo pārvaldes organizāciju starp ministrijas politisko varu un administrāciju.
Latvija ir atvērta sadarbībai ārvalstu darījuma partneriem un līdz ar to tai tiek dota iespēja paplašināt iespējas tirdzniecības jomās, kas veicina valsts attīstību. Latvijai jāpierāda, ka tā ir stabils un uzticams partneris, jānostiprina valsts pārvaldes aparāts, ļoti būtiski jāpaceļ tā profesionalitāte, jo tikai tādā veidā var nodrošināt stabilitāti un kompetenci gan likumdošanas jomā, gan citās ar valsts pārvaldi saistītās sfērās, kā arī jāveido stabilus uzņēmējdarbības nosacījumus un pievilcīgu vidi investīcijām.
Latvijas transporta attīstības politikas mērķis ir drošas un konkurētspējīgas transporta sistēmas izveidošana un tās integrēšana Eiropas transporta sistēmā. Tāpat nepieciešams veicināt reģionālo attīstību un radīt labvēlīgu vidi Latvijas biznesa konkurētspējai Eiropas un visas pasaules tirgū.
Rakstot referātu, autore secināja, ka Satiksmes ministrijai ir, un būs liela nozīme Latvijas transporta attīstībā arī turpmāk un atkarībā no tā, kā attīstīsies Satiksmes ministrijas darbības jomas - autotransports, dzelzceļš, jūrniecība un aviācija- Latvijai izveidosies vēl drošākas attiecības ar citām valstīm.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация