Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:885286
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ar vārdu avārija tiek apzīmēti pēkšņi darba , vai transporta kustības procesu traucējumi vai to pārtraukšana vispār , kā rezultātā ir radušies materiālo vērību bojājumi , to iznīcināšana , materiālie zaudējumi , kā arī iespējama cilvēku bojāeja .
Mūsdienu sauszemes transports ir paaugstinātas bīstamības zona , to var iedalīt divās grupās . Auto transports un dzelzceļa transports . Gan dzelzceļa , gan auto transporta kustība notiek visu cauru diennakti , kā arī jebkuros laika apstākļos. Un protams , ka tumšajās diennakts stundās , kā arī sliktas redzamības apstākļos ir lielāka iespējamība , ka var notikt negadījumi vai avārijas . Visbīstamākais ir pilsētas auto transports , tāpēc , ka uz to pienākas vislielākais avāriju un bojā gājušo skaits . Pilsētās lielākais avāriju skaits notiek sastrēgumstundās , kad cilvēki dodas uz darbu , vai no tā.
Pirmā manis aprakstītā avārija notika 2003 . gada 2 . augustā Rīgā uz Salu tilta . Šeit ir aprakstīta automašīnas avārija , kas pārvadāja bīstamo kravu , šajā gadījumā benzīnu , un kuras rezultātā tika bojāts Salu tilts un slēgta transporta kustība pār to , tika piesārņota augsne ar naftas produktiem .
Sestdienas vakarā ap pulksten 21.00 , pār Salu tiltu pilsētas centra virzienā braucošajam džipam ‘’Mercedes Benz’’ nolūza ritenis . Tas trāpīja tajā pašā virzienā braucošajai automašīnai ‘’Ford Scorpio’’ . Abi auto apstājās , lai novērtētu bojājumus. Pēc neilga laika abās stāvošajās automašīnās ietriecās benzīnvedējs , kas arī brauca virzienā uz centru . Ietriecoties automašīnās , benzīnvedējs aizķēra no džipa izkāpušo vīrieti un kopā ar viņu , izsitot tilta margas un pārraujot trolejbusa vadus , nogāzās uz Mūkusalas ielas rotācijas apļa , kur eksplodēja . Džipa pasažieris gāja bojā sadegot , bet smagās automašīnas šoferis vai nu pēc trieciena tika izsviests no automašīnas kabīnes , vai arī pats paspēja izlēkt . Šajā negadījumā ir cietuši pavisam trīs cilvēki . Džipa pasažieris , ‘’Ford Scorpio ‘’ pasažieris un smagās mašīnas šoferis . Pēc eksplozijas izcēlās ugunsgrēks kur rezultātā , kā vēlāk tika noskaidrots tilta ekspertīzē , tika pilnībā bojāta tilta malējā sija un vēl septiņas tilta nesošās sijas , kurām jāatjauno betona aizsarg slānis .
Šajā gadījumā visnopietnākās sekas bija , eksplozijas un uguns grēka radītā karstuma rezultātā radies tilta apmales , nesošo siju un seguma bojājums . Šī iemesla dēļ uz vairākām dienām tika slēgta transporta kustība pār šo tilta daļu .

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация