Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:961036
 
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Nozares raksturojums    3
  Organizācijas misija    4
  Organizācijas mērķi    4
  Organizācijas stratēģija    5
  Organizācijas struktūra    8
  Vadīšanas stils    10
  Kontroles sistēma    12
  Darbinieku motivēšanas politika    15
  Organizācijas kultūra    17
Фрагмент работы

Latvijā šobrīd darbojas 837 aptiekas. Aptiekas ar zālēm apgādā zāļu lieltirgotavas, kopskaitā 41. 2003. gadā zāļu kopējais tirgus bija 159,07 miljoni latu. Latvijas lielākās zāļu lieltirgotavas ir Tamro, ar 47,19 milj. Ls apgrozījumu 2003 gadā un Recipe Plus, ar 35,11 milj. Ls apgrozījumu 2003 gadā.
Lai zāļu lieltirgotava varētu uzsākt darbību, tai ir jāatbilsts Farmācijas likumā noteiktajām prasībām, ko pirms licences izsniegšanas Valsts Farmācijas inspekcijas inspektori dodas pārbaudīt. Atsevišķas licences tiek izsniegtas psihotropo vielu glabāšanai un tirdzniecībai, jo to uzskaite ir ļoti stingra. Licences tiek izsniegtas uz 3 vai 5 gadiem.
Zāļu lieltirgotavā ir obligāti jābūt sertificētam farmaceitam, kurš ir atbildīgs par zāļu glabāšanas noteikumu ievērošanu un psihotropo vielu uzskaiti un glabāšanu, zāļu importu, anotācijām.
Zāļu tirgū ir arī tirdzniecības ierobežojumi. Juridiskā persona zāļu lieltirgotava medikamentus drīkst pārdot tikai tādai juridiskai vai fiziskai personai, kurai ir izsniegta zāļu iegādes un glabāšanas atļauja.
Attiecībā uz aptiekām ir Farmācijas likums nosaka, ka aptieku drīkst atvērt tikai fiziska persona ar augstāko farmaceitisko izglītību vai pašvaldība, kurai jāslēdz līgums ar farmaceitu.. Šī norma tika pieņemta, lai nepieļautu aptieku ķēžu veidošanas. Kā pārejas periods tika noteikti 10 gadi. Ir arī aptieku skaitu regulējoši normatīvie dokumenti. Tas gan šobrīd netraucē veidot aptieku ķēdes, jo tās tiek veidotas kā komandītsabiedrības. Tādas ir KS SIA "Sentor Farm", KS SIA "Aptieku alianse". Ir nodibināta arī aptieku apvienība "Aptiekas un partneri", kurā apvienojas "neatkarīgās" aptiekas. Zāļu lieltirgotava "Tamro" konkurences iespaidā ir uzsākusi jaunu projektu "Tamro patiekas".…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация