Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:201490
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba izdegšanu var raksturot kā zemapziņas traucējumus, ko izraisa darba stress, un tas var izraisīt dažādus negatīvus faktorus un sekas darbiniekiem un to organizācijai. [3] Ir iespējams identificēt trīs faktorus, kas visnoteiktāk raksturo darba izdegšanu: nogurums, cinisms un profesionālās efektivitātes neesība. [2] Katrs darba izdegšanas faktors ir saistīts ar pārējiem diviem, un viens bieži noved pie cita; tomēr nogurums ir pirmā faktora parādīšanās, kam seko cinisms kā reakcija uz nogurumu. Darba izdegšanai neskaitāmas nelabvēlīgas sekas organizācijai un tās darbiniekiem. Organizatoriskā līmenī tiek konstatēts, ka darbinieku izdegšana ir saistīta ar nodevumu kavējumiem, pienesumu neefektivitāti un nepietiekamu darba sniegumu. Runājot par fizisko un garīgo veselību, daudzi pētījumi ir parādījuši, ka izdegšana ir saistīta ar galvassāpēm, 2. tipa cukura diabētu, sirds un asinsvadu problēmām, bezmiegu, depresiju un trauksmi.

Es personīgi ar izdegšanu esmu saskārusies vairākkārt – tam pamatā ir bijusi netaisnības izjūta un sajūta, ka vadība mani nenovērtē. Šeit gan ir jāmin, ka viens no manas personīgās izdegšanas cēloņiem ir bijušas daudzas manas individuālās problēmas. Mans personīgais risinājums ir bijis terapija. Ņemot vērā sabiedrībā valdošo stigmu par psiholoģisko veselību, es varu apgalvot, ka šis risinājums ir efektīvs, taču tas ir viens no pamatīgākajiem soļiem, kas cilvēkam jāsper ceļā uz labāku psiholoģisko veselību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация