Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:911843
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJA    2
  SATURS    5
1.  IEVADS    6
1.1.  PLATJOSLAS SIGNĀLU IZMANTOŠANA    6
1.2.  PROBLĒMAS APRAKSTS    7
2.  UZDEVUMA MATEMĀTISKĀ NOSTĀDNE    9
3.  FUNKCIJAS INVERSIJAS APRĒĶINĀŠANAS METODIKA    11
4.  STATISTISKĀS MODELĒŠANAS EKSPERIMENTI    14
5.  EKSPERIMENTĀLĀS SITUĀCIJAS AR NORMĀLI SADALĪTU TROKSNI    17
5.1.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 1    17
5.2.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 2    20
6.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 3 AR VIENMĒR. SADALĪTU TROKSNI    23
7.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 4 UN DISTANČU ATKARĪBA NO EKSPERIMENTU SKAITA    27
8.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 5    29
  VĀJŠ SIGNĀLS    29
9.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 6    33
  AMPLITŪDA    33
10.  EKSPERIMENTĀLĀ SITUĀCIJA NR. 7    36
  DISPERSIJA    36
  PROGRAMMAS ALGORITMS    38
  SECINĀJUMI    42
  LITERATŪRA    44
Фрагмент работы

Darba mērķis ir noskaidrot statistisko signāla apstrādes metožu efektivitāti superplatjoslas radiolokācijas signāla gadījumos. Radiolokācijas signāla pārveidošana notiek ar diskrētas stroboskopijas paņēmieniem. Metožu efektivitāte tiek pētīta relatīvi vāju un ļoti vāju signālu gadījumos ar statistiskas modelēšanas palīdzību.
Radiolokācijas metodes atļauj ne tikai atklāt zemē paslēptos objektus, mērit grunts slāņus, bet arī iegūt šo slāņu struktūru, elektriskos raksturojumus. Pirmie dabas slāņu elektromagnētiskas zondēšanas mēģinājumi bija veikti 20. gadsimta sākumā, bet 50-os gados jau bija eksperimenti ledāju zondēšanā ar impulsu radiolokatoru palīdzību. Intensīva zemes slāņu zondēšana ar radiolokācijas metodi sākās jau 20. gadsimta 70-os gados. Zemes slāņu radiolokācijas zondēšanai no lidmašīnas ir svarīga nozīme, piemērām, lai operatīvi veiktu lielo ledāju zondēšanu un fotografēšanu, apakšzemes objektu atklāšanu, komunikāciju kontroli un tā tālāk.
Zondēšanas impulsu formēšanai lieto sitienu ierosmes metodi. Iegūto īso impulsu sauc par videoimpulsu. Videoimpulsu spektra centrālā frekvence parasti ir 300-3000 MHz.
Impulsa ģenerators sūta īso videoimpulsu platjoslas raidošai antenai. No mērķa signāls atstarojas un tiek uztverts ar uztverošo antenu, pastiprināts platjoslas pastiprinātājā un pārveidots stroboskopiskā pārveidotājā. Tālāka signāla apstrāde notiek zemo frekvenču diapazonā.
Zondējot mērķi, kas atrodas zem zemes, uz uztverošo antenu pienāk trīs signāli: tiešais signāls no raidošās antenas, atstarotais signāls no zemes un signāls no mērķa.

1.2 PROBLĒMAS APRAKSTS

Mēs apskatām vienu no statistiskās signālu apstrādes matemātiskajiem modeļiem, ņemot vērā īstā signāla vērtības kropļojumu, ko izraisa aparatūras troksnis. Šajā modelī tiks pētīti strobēšanas rezultātu optimizācijas nosacījumi, veicot modelēšanas eksperimentos atklātā “-PARADOKSA” (literatūra Nr. 1,3) efekta statistiski eksperimentālu analīzi.
Apskatītas harmoniskās monosvārstības, uz kurām darbojas normāli sadalīts aditīvs troksnis ar vidējo vērtību 0 un zināmu dispersiju.
Apskatāmais jautājums attiecas uz stroboskopisko pārveidotāju pielietojumu lokācijā. Signāla diskrētais stoboskopiskais pārveidojums tiek definēts kā pārveidojamā signāla secīgu mērījumu virkne. Daudzkārtīgi atkārtojot un salīdzinot atstaroto signālu ar zināmu slieksni, var iegūt laikā transformētu signālu. Signāla salīdzināšana ar izvēlētu slieksni notiek strobēšanas shēmā, padodot strobsignālu. Perturbēta signāla momentānas vērtības mērīšanai vēlams atrast tādu salīdzināšanas slieksni, kurš sakristu ar kropļotā signāla momentānās vērtības sadalījuma mediānu. Šāda sliekšņa praktiskas izvēles problēma nav atrisināta, tāpēc tehnikā izmanto metodes, kuru efektivitāte tuva vēlamajam ideālam. Viena no tādām metodēm ir signāla diskrētas stroboskopiskas pārveidošanas statistiskā metode. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1159586
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация