Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:807189
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.06.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 42 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Stresa fenomena un tā pārvarēšanas stratēģiju izpēte    3
1.1.  Stresa fenomena analīze    3
1.2.  Stresa pārvarēšanas stratēģijas    8
2.  Stresa pārvarēšanas stratēģiju saistība ar fizisko aktivitāšu esamību    15
2.1.  Stresa pārvarēšana un fiziskās aktivitātes    15
2.2.  Stresa pārvarēšanas stratēģiju atšķirības indivīdiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm un bez regulārām fiziskām aktivitātēm    19
  Secinājumi    21
  Nobeigums    22
  Izmantotā literatūra    23
Фрагмент работы

Nobeigums
Kursa darba izvirzītais mērķis izpētīt stresa pārvarēšanas stratēģijas indivīdiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm un bez regulārām fiziskām aktivitātēm tika sasniegts daļēji. Tika noskaidrotas kādas ir stresa pārvarēšanas stratēģijas indivīdiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm un bez regulārām fiziskām aktivitātēm, taču netika gūta vienprātīga atbilde.
Tika noskaidrots ka cilvēki, kas regulāri praktizē dažādas fiziskās aktivitātes biežāk izmanto uz problēmu fokusētas stratēģijas, bet cilvēki, bez regulārām fiziskajām aktivitātēm, biežāk izmanto uz emocijām fokusētas stresa pārvarēšanas stratēģijas, kas vērtējamas kā mazāk efektīvas. Balstoties uz ko var teikt, ka cilvēki, kas regulāri praktizē fiziskās aktivitātes izvēlas efektīvākas stresa pārvarēšanas stratēģijas nekā cilvēki, kuriem nav regulāru fizisko aktivitāšu. Vienlaikus pastāv pētījumi, kas apgalvo, ka būtisku atšķirību starp cilvēku ar regulārām fiziskām aktivitātēm un bez tām stresa pārvarēšanas stratēģijām nav.
Īstenojot izvirzītos kursa darba uzdevums, apkopojot un analizējot teoriju un pētījumus par stresu, tā pārvarēšanas stratēģijām, par fizisko aktivitāšu saistību ar stresa pārvarēšanu un stresa pārvarēšanas stratēģijām indivīdiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm un bez regulārām fiziskām aktivitātēm, tika izdarīti secinājumi, ka fiziskās aktivitātes palīdz pārvarēt stresu un veidot noturību pret to. Taču nav vienprātības par to, vai regulāras fiziskās aktivitātes ietekmē to, kādas pārvarēšanas stratēģijas tieši cilvēks izvēlēsies.
Tā kā šajā kursa darbā netika sniegtas konkrētas atbildes uz fizisko aktivitāšu regularitātes saistībām ar stresa pārvarēšanas stratēģijām, turpmāka izpēte, kurā ietilptu arī praktisks minēto sakarību pētījums sniegtu pilnīgāku pārskatu par aktuālo tēmu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1348788
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация