Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512163
 
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Stress ir organisma nespecifiska atbilde uz kaitīgu aģentu iedarbību, kas izpaužas vispārējā adaptācijas sindromā. Stress ir cilvēka organisma un psihes kompleksa reakcija uz stresoriem – dažādiem nelabvēlīgiem ārējiem vai iekšējiem faktoriem. Stress jeb Spriedze ir ne vien nepatīkams, bet arī veselībai kaitīgs stāvoklis. Līdzko izjūtam stresu, mūsu organisms ražo dažādus bioķīmiskus vēstnešus, kas plūst pa visu ķermeni. Šie bioķīmiskie vēstneši sagatavo ķermeni vai nu uzbrukt briesmām vai no tām bēgt. Šī spēja bēgt vai uzbrukt briesmām palīdz saglabāt dzīvību. Tiek izdalītas 3 stresa stadijas: trauksmes, rezistences jeb pretestības un izsīkuma.
Pirmā stadijā rodas trauksmes reakcija. To bieži dēvē par mobilizācijas stadiju. To raksturo ādas apsārtums, pastiprināta siekalu izdalīšanās, ķermeņa svara pamazināšanās, sviedru dziedzeru izmēra palielināšanās. Ilgstošas kaitīgu faktoru iedarbības rezultātā iestājas otrā stadija. Tā raksturīga ar virsnieru un aizkuņģa dziedzeru pastiprinātu palielināšanos, sitēzes procesa pastiprināšanos audos, atjaunojoties normālam ķermeņa svaram. Ja kaitīgā faktora iedarbība nav bijusi sevišķi spēcīga, tad ar laiku visi aprakstītie rezultāti izzūd un organisms atgriežas normālā stāvoklī. Trešās stadijas iestāšanās draud ar organismam ar bojāeju. Tās simptomi atgādina trauksmes reakciju, tikai šajā stadijā stresogēnā reakcija iegūst patoģenētisku nozīmi.
Katram organismam piemīt savi rezerves iespēju līmeņi. Tam dēļ cilvēki atšķirīgi var reaģēt uz vienu un to pašu stresogēno situāciju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1190695
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация