Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:196612
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ielu rakstisko vēstījumu saturs ir saistīts ir ar masu kultūru, kad tiek izmantota tās stilistika, simboli un atribūtika. Rakstiskie teksti ir protams saistīti ar mutvārdu informāciju, kuras paveidi ir dažādu masu kultūras a)citāti, b)vēstules, b)dažādi mūzikas albumi, d) klišejas no masu medijiem.
Subkultūru teorija ir viens no veidiem, lai analizētu mūsdienu sabiedrībās dažādās kultūras formas. Subkultūru pazīmēšanā lieto dažādus nosaukumus, kaut arī patiesībā tie izsaka vien un to pašu- subkultūru :
kontrkultūra,
sabiedrības kustības,
neformāli,
sociālie strati,
dzīves stili utt.
Katrām šīm subkultūras formām ir savi elementi, kas tās raksturo simbolika, atribūtika, ideoloģija (saistībā ar dzīves veidu), iekšējā grupu struktūra un savstarpējas komunikācijas formas. 1
Komunikācijas formas – stensili un ielu uzraksti ietver sevī lielāko sadaļu subkultūru pazīmju. Gan stensili, gan uzraksti parāda raksturīgākos simbolu, atribūtikas elementus, kā arī tie “sniedz” kādu konkrētu vēstījumu noteiktās grupas indivīdiem, kas citiem ne vienmēr ir saprotami. Ar šādām rakstiskās komunikācijas formām subkultūru pārstāvji sevi identificē un vieno, kā arī atšķir sevi no citām sabiedrības grupām. Komunikācija bieži vien ir saistīta ar ideoloģiju, un šie uzraksti ir arī viens no veidiem kā protestēt pret masu kultūru, kā parādīt savu negatīvo attieksmi pret to, kas nav pieņemami konkrētai subkultūrai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация