Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Iespējamās terorisma izpausmes Latvijā    5
2.  Terorisma veidi    9
3.  Terorisma prezumējums Latvijas Krimināllikumā    11
4.  Terorisma finansēšana un atbildība par to    15
  Nobeigums    18
  Izmantoto avotu saraksts    19
Фрагмент работы

Nobeigums
Vienozīmīgi var secināt, ka terorisms ir kļuvis par mūsdienu globālās sabiedrības iezīmi. Viens no terora aktu lielākajiem ļaunumiem ir tas, ka tie var notikt jebkur un jebkurā laikā. 21.gadsimta sākums liecina, ka terorisms neiet mazumā, bet gluži otrādi terorisms kļuvis par pasaules sabiedrības ikdienu. Līdztekus jau zināmajiem terorisma veidiem parādās arvien jauni, piemēram, bioterorisms, kiberterorisms. 21.gadsimta terorisma iemesli ir visdažādākie, taču vispopulārākais, šķiet, ir reliģiskais fanātisms. Kā nākamais no terorisma iemesliem ir tautu vēlme iegūt pašnoteikšanas tiesības un izveidot neatkarīgas valstis. Taču vēlme iegūt tautai pašnoteikšanās tiesības bieži savijas kopā ar reliģisko fanātismu.
Darbs ar potenciāli teroristiskām organizācijām ietver sevī informācijas vākšanu par doto organizāciju un iespējamo noziegumu gatavošanu, veicot operatīvās darbības. Operatīvo darbību veikšanai nepieciešami ievērojami finansu līdzekļi, kuru apjomi ir ierobežoti Latvijas pašreizējos ekonomiskajos apstākļos.
Drošības palielināšanu valstij svarīgos objektos jāveic ar drošības režīma noteikšanu un tā tehnisko nodrošinājumu valstij būtiskos un potenciāli apdraudētos objektos, tādos kā lidostas, ostas, elektrostacijas un citi. Drošības režīmu var noteikt arī cilvēku masveida pulcēšanās vietās, ja ir terora akta draudi. Drošības režīms nosaka ierobežotas iekļūšanas iespējas objektā, ko realizē ar caurlaižu sistēmu un tehniskajiem līdzekļiem, nepieļaujot sprāgstierīču ienešanu apsargājamā objektā. Pie tehniskajiem līdzekļiem pieskaitāmi priekšmetu rentgena caurskates aparāti un sprāgstvielu tvaiku noteikšanas aparatūra. Šajos pašos nolūkos iespējams izmantot speciāli apmācītus suņus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация