Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984183
 
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Tiešais mārketings   
2.  Klientu atlase   
3.  Tiešā mārketinga instrumenti   
3.1.  e-pasta mārketings   
3.2.  reklāmas vēstule - tiešais pasts   
3.3.  telemārketings   
3.4.  personīgā vizīte   
  Nobeigums   
Фрагмент работы

Ievads


Reklamētājs-profesionālis vienmēr un visur cenšas paaugstināt reklāmas efektivitāti. Šajā cīņā tiek izmantoti burtiski visi pieejamie līdzekļi. Lai cik niecīgs arī neliktos to efekts – reklāma “sarunājas” ar simtiem tūkstošiem un pat ar miljoniem. Tātad, tās efektivitātes paaugstināšana pat par 1% dod klientam ievērojamu izdevīgumu. Līdzeklis, par kuru būs runa, var dot ļoti ievērojamu labumu, vēl vairāk, neprasme vai nevēlēšanās to izmantot var pārvērst kampaņu par lieku reklāmdevēja līdzekļu tērēšanu.
Tiešais mārketings gūst arvien lielāku popularitāti daudzās pasaules valstīs, un arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta tā daudzveidīgajām iespējām un tehnoloģijām.
Uzņēmuma ienesīgums un pārdošanas apjoma pieaugums galvenokārt tiek panākts, saglabājot virzību uz uzņēmuma attīstību. Pat tad, ja esat atbilstoši sadalījis savu laiku darbam, klientiem un darbiniekiem, ir jāatlicina laiks arī jaunu perspektīvo klientu piesaistīšanai. Organizējiet darbus tā, lai laikā, kad rentabli un ievērojot termiņus apgūstat jaunās biznesa iespējas, netiktu pamesti novārtā esošie klienti.
Darbā apskatīti svarīgākie tiešā mārketinga veidi, priekšrocības. Izskatīts materiāls par tiešā mārketinga veidošanas instrumentiem un paskaidrots katra instrumenta priekšrocības, kā arī katra tiešām mārketinga instrumenta veidošanas principi. Dotie praktiski padomi, kā sasniegt efektīvus rezultātus balstoties uz šiem tiešā mārketinga instrumentu sekmīgu realizēšanu tirgū.



1. Tiešais mārketings


Tiešais mārketings laika gaitā attīstījies pateicoties sociālajiem un tehnoloģiskajiem faktoriem. Tehniski tas ir izdevīgi, jo tiek piedāvātas apmaksātas atbildes vēstules, bezmaksas tālruņa numuri, savukārt, no sociālā viedokļa skatoties, cilvēki ir tik aizņemti, ka savu brīvo laiku daudz labprātāk pavada atpūšoties, nevis staigājot pa veikaliem, kas ir ļaužu pilni, un meklējot kādu preci. Šī iemesla dēļ cilvēki iepērkas neklātienē, arī caur Internetu.
Tiešais mārketings iekļauj precīzu mērķauditorijas segmentēšanu, kas notiek izmantojot datu bāzes.
Tiešais mārketings ir darījums starp pircēju un pārdevēju, kas
• var paredzēt lietotāja atbildes mehānismu uz izteikto piedāvājumu un tādēļ ir iespējams jau iepriekš sagatavot atbildes variantu. Atbildes reakcija atkarīga no tā, cik precīzi piemeklēta būs datu bāze un izveidots piedāvājums - konkrētai mērķa auditorijai atbilstošs piedāvājums.
• var paredzēt atbildes reakciju un līdz ar to ļauj aprēķināt izmaksas.
• izmanto datu bāzes, kuras izveido, veicot kādas aptaujas vai apkopojot, piemēram, pirkšanas datus.
Tiešā mārketinga veidi
- Vien pakāpju procesa mārketings - piedāvā preces, kuras lietotājs pasūtot saņem pa pastu.
- Daudzpakāpju procesa mārketings - jāveic vēl kāda darbība, lai iegūtu preci, piemēram, jāpiezvana, jāatsūta e-pasts vai kāda cita darbība.
- Noliedzošās izvēles mārketings - piedāvā klientam preci, ko viņš nav pasūtījis, tik ilgi, kamēr nesaņem pozitīvas atbildes vai atteikuma informāciju.
Tiešā mārketinga priekšrocības
:: Precīzs reklamēšanās veids, jo tas nonāk pie konkrēta, iepriekš izvēlēta potenciālā klienta.
:: Efektīvs reklamēšanās veids. Lai gan sākumā šķiet, ka tiešā mārketinga izmaksas ir augstas, kopumā vērtējot tā tomēr nav, jo atdeve ir lielāka un iztērētā nauda tiek efektīvāk ieguldīta.
:: Laiks pārdomāt un apsvērt visus "par" un "pret" pirms iegādāties preci.
:: Reklāma var vērsties pie pircēja, gaidot uzreiz konkrētu atbildi (aptauja, anketa un ieteikums apmeklēt izstādi) vai, izmantojot datu bāzes, izveidot īpašu saskarsmi ar lietotāju un regulāri sūtīt viņam reklāmas piedāvājumus.
Tiešā mārketinga vadīšana
Lai tiešā mārketinga darbības būtu efektīvas, tiek izstrādāts tāds pats plāns, kā citiem reklāmas veidiem (skat. sadaļu "reklāmas kampaņa"). Tiešajā mārketingā darbojas trīs grupas:

1.reklāmdevēji - jebkurš uzņēmums vai privātpersona, kas vēlas reklamēt, piedāvāt klientam savu preci vai pakalpojumu ar tiešā mārketinga palīdzību
2.aģentūras. Tā var būt reklāmas aģentūra; aģentūra, kas specializējusies tieši uz tiešā mārketinga pakalpojumu sniegšanu vai servisa firma, kas nodarbojas ar reklāmas materiālu izgatavošanu un nogādāšanu
3.lietotāji. Cilvēki ir dažādi, citu attieksme pret tiešo mārketingu ir pozitīva, taču citu - negatīva. Ja attieksme ir bijusi negatīva, tas nozīmē, ka tiešā mārketinga ziņojums nav bijis pareizi sastādīts vai arī nav bijusi precīzi izvēlēta mērķauditorija.
Datu bāzes vadīšana

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация