Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:412700
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Tiesības uz taisnīgu tiesu ir vienas no svarīgākajām cilvēka pamttiesībām, jo tas ir tas pamats, kas nodrošina personai iespējas izmantot citas savas tiesības un nepieciešamības gadījumā aizstāvēt tās.
Taisnīgas tiesas jēdziens sevī ietver ne tikai tiesu kā institūciju, kurā notiek lietas iztiesāšana, bet arī pašu procesu, kādā veidā šīs tiesības tiek realizētas praksē.
Normatīvais regulējums var būt ideāls, tomēr bez precīzas, kvalitatīvas un profesionālas tiesību normu interpretācijas, piemērošanas, normatīvo aktu pienesums taisnīgas tiesas nodrošināšanā ir nepietiekams. Šajā sakarā ir ļoti būtiska loma tiesību normu piemērotāju profesionālās kvalifikācijas līmenim. Tiesnesim, kam ir pilnvaras izšķirt strīdus starp tiesvedībā iesaistītajām pusēm, ir svarīgi prast interpretēt tiesību normas, izvairoties no formālas pieejas. Tiesnesim ir arī jāpārzin Latvijai saistošie starptautiskie cilvēktiesību akti, jāpārzin Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūra un jāpielieto praksē šīs zināšanas, atsaucoties uz to savos nolēmumos.
Taisnīgas tiesas gala rezultāts ir taisnīgs spriedums. Taisnīgs spriedums ir spriedums, kas ir pieņemts tiesiski pamatotā tiesas procesā, objektīvi un vienlīdzīgi vērtējot visas tiesvedībā iesaistītās puses, sniedzot visām tiesvedībā iesaistītajām pusēm iespēju aizstāvēt savas intereses normatīvos aktos noteiktajā kārtībā.
Latvijas Repbulikas Satversmes 92.pantā ietvertās tiesības uz taisnīgu tiesu sasaucas ar virkni starptautisko tiesību aktu, kurus arī Latvijai ir jāņem vērā. Satversmes tiesa, izsakot savu viedokli jautājumā par tiem gadījumiem, kad rodas šaubas par Satversmē ietverto cilvēktiesību normu saturu, norādīja, ka šādās situācijās ir jāveic tiesību normas interpretācija atbilstoši starptautisko cilvēktiesību normām, kā arī tiek ņemta vērā Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūra.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация