Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:946785
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Personas tiesības uz taisnīgu tiesu ir vienas no būtiskākajām pamattiesībām. Satversmes tiesa ir norādījusi, ka taisnīga tiesa ir saprotama divos veidos – kā neatkarīga tiesu varas institūcija, kas izskata lietu, un kā pienācīgs, tiesiskai valstij atbilstošs process, kura ietvaros šī lieta tiek izskatīta. Valstij jānodrošina efektīva tiesību aizsardzība ikvienai personai, kuras tiesības vai likumiskās intereses ir aizskartas. No Satversmes izriet virkne tiesiskas valsts principu, kas prasa, lai tiesā lietas tiktu izskatītas tādā kārtībā, kas nodrošinātu to taisnīgu un objektīvu izspriešanu, un lai ikviena tiesas procesa rezultāts būtu taisnīgs.
Valsts ne vienmēr spēj pilnā mērā nodrošināt šīs visaptverošās un daudzpusīgās tiesības īstenošanu, jo rodas, piemēram, problēmas saistībā ar tādiem taisnīgas tiesas elementiem kā pieeja tiesai, personas tiesības uz lietas izskatīšanu saprātīgā termiņā un nolēmumu izpilde.
Tiesības uz tiesas pieejamību var samērīgi ierobežot tiktāl, ciktāl šīs tiesības netiek atņemtas pēc būtības. Satversmes tiesa atzina, ka personai netiek garantētas tiesības jebkuru tai svarīgu jautājumu izlemt tiesā, jo, ja tā būtu,tas nonāktu pretrunā gan ar Satversmē garantētajām citu personu pamattiesībām, gan arī ar citām Satversmes normām.
Satversmes tiesa ir atzinusi, ka valsts nodeva tiesas procesā ir samērīga ar tās leģitīmo mērķi – mazināt nepamatotu pieteikumu iesniegšanu un daļēji kompensēt izdevumus, kas saistīti ar tiesu darbību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация