Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:772977
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Valsts sanitārā inspekcija, tās uzdevumi un darbības jomas    3
  Valsts sanitārās inspekcijas struktūra    4
  Iztirzājums    6
  Rezultatīvie rādītāji    6
  Epidemiolģiskās drošības joma    8
  Kosmētikas līdzekļu drošums    12
  Sūdzības    17
  Sankcijas    18
  Sankcijas    19
  Piespiedu izolācija    20
  Pasākumi VSI sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai    21
  Veikto auditu uzskaitījums    21
  Sadarbība    22
  Finansējums un tā izlietojums    22
  Personāls un tā kvalifikācijas paaugstināšana    24
  Nobeigums    25
  Secinājumi    25
  Priekšlikumi Valsts sanitārās inspekcijas darbības uzlabošanai    25
Фрагмент работы

Valsts sanitārā inspekcija (VSI) ir Veselības ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, līdz 2003. gada februārim bijusi Labklājības ministrijas pakļautībā. VSI izveidota 1997. gada 1. oktobrī un tās darbību nosaka Ministru kabineta 29.04.2003. noteikumi Nr. 227 “Valsts sanitārās inspekcijas nolikums” (skat.1.pielikumu).

VSI galvenais uzdevums ir veikt Latvijas Republikas likumu un citu normatīvo aktu (skat. 2.pielikumu) ievērošanas tiesisku, profesionālu, konsekventu un pietiekamu valsts uzraudzību un kontroli indivīda un sabiedrības veselības aizsardzībai (epidemioloģiskā drošība, vides higiēna, dzeramā ūdens nekaitīgums) un iekšējā tirgū piedāvāto preču drošumam (ķīmisko vielu, ķīmisko produktu un biocīdu tirdzniecība un lietošana, kosmētikas līdzekļu drošums). VSI uzraudzības jomas un funkcijas atspoguļo Shēma Nr. 1.
VSI ir juridiska persona, un tai ir zīmogs ar papildinātā mazā Latvijas valsts ģerboņa attēlu un pilnu iestādes nosaukumu. VSI ir valsts budžeta konti Valsts kases norēķinu centrā. VSI tiek finansēta no valsts pamatbudžeta.

VSI savas kompetences jomās izskata fizisku un juridisku personu sūdzības, iesniegumus un priekšlikumus un sniedz atbildes uz tiem.
VSI savā darbībā pārgāja uz kontroli un uzraudzību pēc Inspekcijas programmām. 2001.gadā tika realizētas 3 Inspekcijas programmas, kā rezultātā ir uzlabojusies higiēniskā situācija un samazinājies kontroļu skaits, kurās konstatētas neatbilstības. Ja 2000.gadā kontroļu skaits ar neatbilstībām veidoja 63% no kopumā veikto kontroļu skaita, tad 2001.gadā – 55%, t.i., aptuveni 3000 gadījumos nebija nepieciešams veikt priekšlikumu izpildes kontroles. 2001.gadā VSI saņēma arī mazāk epidemiologu ziņojumus par grupveida saslimšanas gadījumiem, līdz ar to, samazinājies kontroļu pēc epidemiologu ziņojumiem skaits.

2002.gads
Atbilstoši MK 23.12.2002. noteikumiem Nr. 551 “Ministriju un citu centrālo valsts iestāžu programmu un apakšprogrammu rezultatīvie rādītāji 2002. gadam” Valsts sanitārajai inspekcijai noteiktie rezultatīvie rādītāji, kas bija ieplānoti 2002. gadam - ar maksimālo štata vienību skaitu 147 veikt 22 780 kontroles VSI uzraudzībā esošajos objektos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация