Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:355513
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

BBC vēsta, ka negadījumā ievainoti 120 cilvēki, triju veselības stāvokli ārsti vērtē kā kritisku. Devečeras pilsētā un Kolontaras ciematā vietām izveidojies divus metrus biezs dubļu slānis, ar kuru cīnās gan ārkārtas situāciju departamenta speciālisti, gan Ungārijas armijas karavīri, kas tērpušies īpašos aizsargtērpos. Pavisam no rezervuāra noplūduši 600 līdz 700 tūkstoši kubikmetru dubļu - BBC aptaujātie speciālisti norādījuši, ka cilvēkiem bīstami tie ir iekļūstot elpvadā vai barības vadā, tomēr dubļi var radīt arī ādas apdegumus. Devečeras pilsētas mērs Tamass Toldi aģentūrai MTI stāstījis, ka gandrīz 90 cilvēku jau vērsušies pie ārstiem, sūdzoties par ķīmiskiem apdegumiem. Gioras pilsētas slimnīcas ārsts Peters Jakaboss, uzstājoties valsts televīzijā aicinājis pie ārstiem vērsties arī cilvēkus, kuriem ir samērā nelieli apdegumi - pastāv bažas, ka, brūces neārstējot, ķimikālijas var ieēsties cilvēka audos.
Avārija 4.oktobra vakarā notikusi alumīnijas ražošanas rūpnīcā Ajkai Timfoldgyar Zrt un tās iemesls pagaidām nav zināms. Ungārijas varasietādes neinformē arī, vai cietušo vidū ir rūpnīcas strādnieki. Vairāki eksperti notikušo jau nodēvējuši par nopietnu ekoloģisko katastrofu, kuras seku pilnīgai novēršanai, varētu būt nepieciešami vairāki gadi. Lai novērstu briesmas, izplūdušos dubļus nepieciešams savākt pilnībā - tiem izžūstot gaisā nonāks putekļi, kuru ieelpošana var apdraudēt cilvēkus, uzsver AP, atsaucoties uz speciālistiem.
Ungārijas vides valsts ministrs Zoltans Illess paziņojis, ka 4.oktobrī noplūde no rezervuāra turpinājusies un pēc viņa aplēsēm izplūduši jau gandrīz miljons kubikmetru toksisko dubļu, kas piesārņojuši vairāk nekā 40 kvadrātkilometru lielu platību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация