Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:496117
 
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Intuitīvā inteliģence man izpaužas, piemēram, kad mācījos vidusskolā daudz, kas izglītības sistēmā likās nepareizs, bet sākot mācīties Latvijas Universitātē par sākumizglītības skolotāju, beidzot mans viedoklis ir apstiprināts, es mācos ar lielu prieku un aizrautību, jo viss liekas pareizs un pamatots. Vidusskolā man bija grūti atsevišķās lietās noticēt matemātikas skolotājai, piemēram, visa klase, ieskaitot skolotāju, piekrīt vienai atbildei, bet mana atbilde ir pavisam citādāka, es nepakļāvos klasei un mājās internetā meklēju pareizo atbildi, beigās izrādijās, ka mana atbilde bija pareiza.
Mana pilnveidojamā puse ir muzikālā inteliģence, lai gan es esmu mācījusies mūzikas skolā, man mūzika nekādīgi nepalīdz mācīties, tā drīzāk traucē. Visefektīvāk spēju mācīties pilnīgā klusumā un netraucēta no apkārtējām skaņām. Metode, lai pilnveidotu muzikālo inteliģenci, būtu sākt mācīties klusā mūzikas pavadībā, bet ar laiku paaugstinot skaļumu.
Secinājumi
Kognitīvā jeb izziņas psiholoģija ir psiholoģijas zinātņu atzars, kura fokusā ir psihes trīs galvenās funkcijas: atmiņa, uzmanība un domāšana. Uzmanība ir nesaraujami saistīta ar apziņu. Tikko rodas izmaiņas apziņā, tās atspoguļojas uzmanībā. Atmiņa ir psihisks izziņas process, kurā cilvēks iegaumē, saglabā atmiņā, reproducē un aizmirst domas, tēlus, kustības; ar atmiņas palīdzību cilvēks uzkrāj zināšanas un var tās izmantot pēc vajadzības (Lūse, Miltiņa, Tūbele, 2012). Bez uzmanības nerodas domāšana, kas palīdz saglabāties atmiņai. Intelekts iezīmē visu procesu izmantošanas kopsakarības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1389347
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация