Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:921417
 
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Teorētiskā daļa    3
1.1.  Reklāmas raksturojums    3
1.2.  Reklāmas iedarbības principi    4
1.3.  Skatītāju piesaistīšanas paņēmieni reklāmai    5
1.3.1.  Netīšās uzmanības piesaistīšanas paņēmieni    6
1.3.2.  Nosacījumi netiešās uzmanības pievēršanas veicināšanai    6
1.3.3.  Tīšās uzmanības piesaistīšana TV reklāmām    8
1.4.  Emocionālais aspekts TV reklāmā    9
1.4.1.  Emocionālās reklāmas iedarbība    9
1.4.2.  Reklāmas saturs, kas rada pozitīvas vai negatīvas emocijas    10
1.5.  Secinājumi    11
2.  Pētnieciskā daļa    12
2.1.  Aptaujas rezultātu analīze    12
2.2.  Interviju analīze    22
2.2.1.  Intervija ar Dagmāru Kvāli    22
2.2.2.  Intervija ar Aivaru Līpenīti    24
2.3.  Secinājumi    26
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    30
Фрагмент работы

1.1. Reklāmas raksturojums

Mēs dzīvojam laikā, kad informācijai ir milzīga nozīme un ietekme. Tā ir kļuvusi par preci, kuru var pirkt un pārdot, ar to var manipulēt. Šīs preces patērētāji ir sabiedrība, ko ar informāciju dāsni apgādā plašsaziņas līdzekļi- televīzija, prese, radio, internets. Tomēr visspēcīgākais ietekmēšanas līdzeklis mūsdienās ir reklāma. Bet ne vienmēr mēs apzināmies, ka tas, ko redzam vai dzirdam ir reklāma.
Tas, ko mēs saprotam ar vārdu reklāma, īpaši neatšķiras no tā, kā šo jēdzienu skaidro reklāmas teorētiķi, tomēr veidi, kā likt kaut ko iegādāties, ir dažādi. Tomēr rezultāts ir tas pats- cilvēkiem pārdod, viņi nopērk un apmierina savas vajadzības.
Reklāma ir atgriezeniska masu komunikācija, kurā rodas un tiek izplatīti informatīvi ekspresīvi iegalvojoši teksti, kas adresēti cilvēku grupām, lai pamudinātu viņus uz reklāmdevējam vajadzīgo izvēli un rīcību.
Reklāmas kritiķi ir izvirzījuši hipotēzi, ka reklāma rosina vērtību pārorientāciju un normu socializēšanos sabiedrības ietvaros. Reklāmas ietekme var būt arī negatīva- materiālo vērtību pārsvara veidošanās- vai pozitīva- ekonomiskās labklājības uzplaukums. Savukārt citiem, lielākoties- vienkāršiem patērētājiem, reklāma vienkāršo sarežģīto tirgu, piedāvājot viedokļu dažādību, lai īstenotu patērētāja tiesības. Reklāmas ietekme mūsdienās ir nenoliedzama, jo tā apzināti vai neapzināti kontrolē cilvēku izvēli.
Reklāma ir uzņēmējdarbības sastāvdaļa- mārketinga un biznesa instruments, kas tiek izmantots ciešā sadarbībā ar tā īpašnieku. Tas ir ieguldījums, devums biznesa veiksmīgai īstenošanai. To visi zina, tomēr cilvēku uzvedība bieži vien parāda, ka reklāma iedarbojas uz cilvēku un to ietekmē. [1., 49] Reklāma ir dinamisks publiskais forums, kurā sastopas biznesa intereses, radošā izpausme, patērētāju vēlmes un prasība pēc valdības regulācijas. Reklāmas nozīmīgā sociālā loma padara to par kritikas mērķi- liela daļa patērētāju uzskata, ka liela daļa reklāmas ir neētiska, jo reklāma nosaka preču cenas un mēdz nepatiesa, tā apmaina cilvēkus, vai arī tās mērķis ir viegli ievainojama auditorija.
Daži kritiķi uzskata, ka reklāma popularizē uz materiālajām vērtībām balstītu dzīvesveidu, liekot cilvēkam ticēt, ka laimes izjūta ir sasniedzama pērkot. Amerikāņu reklāmas teorētiķis un praktiķis Rosers Rīvzs rakstījis, ka reklāma ir māksla ar vismazākajiem izdevumiem rast pēc iespējas lielāku jūsu unikālās tirdzniecības lietotāju skaitu. Katrai reklāma jāietver piedāvājums patērētājam, nevis vienkārši preces slavinājums vai tīri vizuāla demonstrācija. [1., 49]

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация