Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:627284
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
I.1.  Kas ir kosmētika un tās iepakojums?    4
2.  Patērētāju tipi    5
3.  Patērētāja izvēles ietekmējošie faktori    7
3.1.  Reklāma    8
3.2.  Zīmoli    9
3.3.  Informācija uz iepakojuma    11
3.4.  Preču izkārtojums veikala plauktā    11
4.  Iepakojuma dizains    13
II.5.  Metodikas raksturojums    19
6.  Pētījuma rezultāti, to analīze un interpretācija    20
  Nobeigums    25
  Literatūras saraksts    26
  Pielikumi:1.Anketa    28
Фрагмент работы

1. Kas ir kosmētika un tās iepakojums?

Latvijas likumdošana kosmētikas līdzekli definē kā vielu vai preparātu, ko lieto dažādu cilvēka ķermeņa ārējo daļu, zobu vai mutes dobuma gļotādas kopšanai, tīrīšanai, iesmaržošanai, aizsargāšanai un uzturēšanai labā stāvoklī, kā arī lai mainītu to izskatu vai koriģētu ķermeņa smaržu. [11]
Asīrietes lakoja savu seju ar speciālu maisījumu, kas padarīja to emaljai līdzīgu - cietu un spīdīgu. Indusu sievietes zeltīja savas lūpas, klāja uz zobiem brūnu krāsu, bet uz sejas un kakla - baltu. Maurīcietes zīmēja ziedu rakstus zilganā krāsā uz savām sejām, bet ēģiptietes zīmēja ar zaļu ogļskābo varu zem acīm lokus un pagarināja acis ar tumšas līnijas palīdzību - šis paradums saglabājies līdz mūsdienām. [11] Tātad kosmētika nav mūsdienu izgudrojums, kas radīts tikai tāpēc, lai kāds no tā gūtu peļņu. Mūsdienās tāpat kā agrāk kosmētika tiek izmantota ikdienā. Atšķirība ir tā, ka mūsdienās lielu lomu spēlē tieši preces iepakojums.
Smaržas dod mums dažādas emocijas atkarībā no vietas, uz kuru mēs dodamies. Mēs bieži vien saistam smaržas un aromātus ar kādu konkrētu personu, un tās mēs lietojam tikai skaistumam un nekam citam. [30] Bieži vien tieši šīs jaukās atmiņas liek mums vēl un vēl iegādāties kādas konkrētas preces.
Pēc iepakojuma likuma 1. panta – iepakojums ir precēm pievienots izstrādājumu kopums, ko izmanto, lai aizsargātu, saturētu, piegādātu, uzglabātu, ērti lietotu, realizētu izejvielas un gatavas preces un iepazīstinātu ar tām visā iepakojuma aprites ciklā no ražotāja līdz patērētājam. Par iepakojumu uzskata arī to iepakojumu un iepakojuma materiālu, ko pakalpojumu sniedzējs pievieno izstrādājumiem un kas pēc pakalpojuma sniegšanas nonāk pie pakalpojuma saņēmēja. Iepakojums tiek atdalīts no preces pirms patērēšanas vai patērēšanas laikā. [24, 2]
Tomēr mūsdienās iepakojums ir kas vairāk. Mēs pērkam smaržas ar domu, ka mēs labi smaržosim, ka šis aromāts atstās iespaidu arī uz apkārtējiem cilvēkiem. Bet vai laba smarža var būt neglītā iepakojumā? Mēs automātiski saistam labu, gaumīgu iepakojumu ar labu smaržu. Ja veikala plauktā novietotu franču smaržas parastā trīs litru burkā blakus skaistajiem smaržu iepakojumiem, vai būtu daudz cilvēku, kas izrādītu interesi par šīm smaržām? Pieļauju, ka nē. Un cilvēki būtu neizpratnē un neticētu, ka tās tiešām ir īstas franču smaržas, jo mēs esam pieraduši smaržas vērtēt pēc to iepakojuma dizaina.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация