Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:693634
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  finansēšanas avotu un to izvēles loma finansēšanas politikā    4
  Pašu kapitāls    5
  Aizņemtais kapitāls    6
2.  ALTERNATĪVU FINANŠU PIESAISTĪŠANAS VEIDU NOZĪME finanšu vadībā    8
  Riska kapitāla darījumu būtība    8
  Uzņēmuma akciju emisija    10
  Secinājumi    12
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    13
Фрагмент работы

Katra saimniecisko darbību veicošā uzņēmuma rīcībā ir resursi, kas ir materiālo un naudas līdzekļu kopums, finansiālie ieguldījumi, kā arī līdzekļi, kuri noteiktā laika posmā atrodas pie parādniekiem (debitoru parādi)1. Visu grāmatvedības sistēmu pamatā ir līdzsvars starp uzņēmumā esošajiem līdzekļiem un to rašanās avotiem. Šo nosacījumu var salīdzināt ar ūdeni savienotajos traukos. Līdz ar to uzņēmuma aktīviem un pasīviem grāmatvedībā vienmēr jāatrodas ideālā līdzsvara stāvoklī.
Rādītāju un koeficientu sistēma tajā izpaužas finansiālā stāvokļa novērtēšanas būtība, ko izmanto dažādas lietotāju grupas: menedžeri, analītiķi, īpašnieki, vai akcionāri , investori, kreditori. Izmantošanai pazīstami vairāki desmiti atšķirīgu rādītāju, tādēļ tie ir iedalīti grupās, piemēram, likviditātes un rentabilitātes. Ar finansiālās stabilitātes analīzes rezultātiem iespējams izvērtēt pieņemtos lēmumus finansēšanas politikā, izvērtējot finansēšanas avotu struktūru un struktūras izmaiņu dinamiku. Analīze balstās uz to, ka kapitāla avoti atšķiras pēc to cenas līmeņa, pieejamības pakāpes, drošības saņemt šos līdzekļus, kā arī ar tiem saistītā riska. Par finansiāli stabilu var uzskatīt tādu uzņēmumu, kurš ieguldījumus aktīvos (pamatlīdzekļos, nemateriālajos aktīvos, apgrozāmajos līdzekļos) var segt no tam pieejamajiem naudas resursiem, nepieļaujot nepamatotu debitoru un kreditoru parādu veidošanos, kā arī laikus veicot savu saistību kārtošanu. Viens no finansiālās stabilitātes kritērijiem ir pieejamo naudas līdzekļu apjoms - to pārpalikums vai iztrūkums, kas nepieciešams resursu krājumu optimālai izveidošanai.2 Šo lielumu izsaka kā starpība starp pieejamiem naudas līdzekļiem un nepieciešamajām izmaksām apgrozāmo līdzekļu krājumu nodrošināšanai. Jānovērtē atsevišķu līdzekļu avotu (pašu naudas līdzekļi, kredītresursi, cits aizņemtais kapitāls) faktiskā pieejamība, jo visu šo līdzekļu veidu pietiekamība (īstermiņa kredītsaistības un citi pasīva posteņi) būs tad, ja bilances aktīva un pasīva attiecīgo posteņu summa sakrīt.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1122948
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация