Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:195854
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    4
1.  Stratēģiskās vadības nodrošināšana uzņēmumā    6
  Kompānijas SIA „check-IT” profils un attīstības vēsture    6
  Stratēģijas jēdziens un būtība    8
  Stratēģiskā virziena noteikšana    9
  Ārējās un iekšējās vides ietekmes faktoru novērtēšana    10
2.  Check-IT stratēģiskās vadības izvērtējums    11
  Ārējās vides novērtējums Latvijas IT nozarē    11
  Galveno konkurentu raksturojums    12
2.1.1.  IS un informācijas drošības konsultāciju sektors    12
2.1.2.  IT tehnisko risinājumu sektors    14
  PEST analīze    15
  check-IT iekšējās vides izvērtējums    16
2.1.3.  check-IT cilvēkresursu izvērtējums    16
2.1.4.  check-IT izmantotās tehnoloģijas un inovācijas    17
2.2.  SWOT analīze    18
2.3.  check-IT stratēģiskās attīstības iespējas un to pamatojums    21
3.  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    23
  Secinājumi    23
Фрагмент работы

Valsts ekonomiskās izaugsmes tempu samazināšanās pēdējā gada laikā un arvien pieaugošā konkurence ir negatīvi ietekmējusi Latvijas uzņēmējdarbības vidi, kā rezultātā arvien vairāk privāto uzņēmumu ir spiesti samazināt vai pat pilnībā apturēt savu darbību. Ekonomiskās situācijas recesija Latvijā tiek prognozēta arī nākamo divu līdz četru gadu laikā. Esošā situācija Latvijā ir vērojama pirmo reizi pēc atjaunotās neatkarības atgūšanas, kā rezultātā ļoti daudzi uzņēmēji, kuri savu uzņēmējdarbību ir uzsākuši pēdējo desmit gadu laikā nav spējīgi pielāgoties esošajām negatīvajām ekonomiskajām tendencēm un pārmaiņām tirgū, kurā strauji samazinās pieprasījums pēc sekundārajām precēm un pakalpojumiem. Viens no iemesliem uzņēmēju nespējai pielāgoties ārējās vides raditajiem negatīvajiem apstākļi ir stratēģiskās vadības un plānošanas nepietiekamība tajos.
Līdz šim Latvijas uzņēmēji lielākoties savu darbību vērsa uz īstermiņa pieprasījuma apmierināšanu, nosakot sasniedzamos mērķus tikai ļoti īsam laika periodam (1-2 gadiem) un šos mērķus nereti koriģējot atbilstoši pieprasījuma izmaiņām. Ļoti bieži uzņēmēju vidū tika un vēl joprojām ir novērojama tendence, ka sasniedzamie mērķi, pat īsam termiņam, tiek noteikti bez nepieciešamo izpētes un analīzes pasākumu veikšanas. Uzņēmēju vidū ir skaidri iezīmējusies tendence, ka lielākā daļa no tiem īsti nezin, ko vēlas sasniegt ilgākā laika periodā, un vienīgais to mērķis ir iegūt tūlītēju peļņu, kas nav uzskatāms par stratēģisko mērķi. Tikai ļoti neliels uzņēmēju skaits iepriekšējo 10 gadu laikā ir veicis stratēģiskās vadības pasākumus attiecībā uz iekšējās un ārējās vides izpēti un noteiktu stratēģisko mērķu definēšanu vidējam un ilgākam laika periodam (3-7 gadi). Līdz ar to sastopoties ar grūtībām preču un pakalpojumu realizācijā, šie uzņēmēji ir spējīgi efektīvi adoptēties ārējās vides izmaiņām un turpināt savu uzņēmējdarbību.
Stratēģiskās vadības un plānošanas neesamība ir tieši attiecināma arī uz uzņēmumu SIA”check-IT” kurš darbojas Informācijas tehnoloģiju konsultāciju pakalpojumu jomā. Līdz šim visa SIA „check-IT” darbība ir tikusi vērsta uz īstermiņa mērķu sasniegšanu un noteiktu klientu vēlmju apmierināšanu, neizvērtējot uzņēmuma attīstības iespējas un virzienus ilgākā laika periodā, kā rezultātā uzņēmums šobrīd piedāvā plašu pakalpojumu klāstu, kas nav samērojams ar uzņēmuma iespējām šos pakalpojumus reāli sniegt klientiem. Uzņēmuma iekšienē arī vēsturiski nav veikti nekāda veida ārējās un iekšējās vides analīzes pasākumi un stratēģiskie mērķi ir pieņemti balstoties tikai uz uzņēmuma īpašnieku subjektīviem lēmumiem Līdz ar to šobrīd uzņēmums ir sastapies ar nopietnām finanšu grūtībām un tā spējas turpināt savu darbību ir lielā mērā atkarīgas no uzņēmuma vadītāju pieņemtajiem lēmumiem tuvākajā laikā, attiecībā uz noteiktas stratēģijas realizāciju.
Šī patstāvīgā darba ietvaros atbilstoši šāda veida dokumentiem ir apskatīta uzņēmuma iekšējā un ārējā darbības vide kā arī veiktas SWOT un PEST analīzes. Balstoties uz veikto analīžu rezultātiem darba ietvaros ir izstrādāti ieteikumi SIA „check-IT” ilgtermiņa stratēģijas izstrādei un stratēģisko mērķu noteikšanai.
Šī darba mērķis ir balstoties uz esošās situācijas analīzes rezultātiem, noteikt SIA „check-IT” stratēģiskās vadības principus, vidēja termiņa (3-5 gadi) attīstības stratēģijas definēšanai.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1122948
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация