Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:626296
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma kultūra, tās līmeņi un pamatnostādnes    4
2.  Ētikas klimats uzņēmumā, tā tipi    6
3.  Tikumu ētika    7
  Nobeigums    8
  Izmantotās literatūras un citu avotu saraksts    9
Фрагмент работы

Nobeigums
Tēma par biznesa ētiku, uzņēmuma kultūru, ētikas klimatu uzņēmumā un tikuma ētiku ir plaša, filozofiska, strīdīga un neizmērāma skaitļos. Tās ir kategorijas, kuras nepieciešams ne tikai ieviest praktiskajā darbībā, bet arī stingri ievērot un pilnveidot, jo biznesa ētika ir savstarpējās attiecības un morāles principi. Biznesa ētika katrā uzņēmumā vai valstī, tāpat kā katram cilvēkam ir individuāla un atšķirīga, bet tomēr jābūt vienojošam motīvam – morāles kodeksiem, kā godīgums, precizitāte, taisnīgums u.c.
Ētikas uzdevums biznesā ir paaugstināt profesionālās darbības efektivitātes līmeni, humanizēt biznesa attiecības, stiprināt uzņēmumos strādājošo un profesionālajās asociācijās iekļauto cilvēku integritāti un solidaritāti, garantēt uzņēmuma vai profesijas godu un labu reputāciju sabiedrībā. Šim nolūkam, ievērojot biznesa kā īpašas sabiedriskas parādības un noteiktas biznesa nozares specifiku, uzņēmumiem jāturpina izstrādāt savus profesionālās ētikas kodeksus. To ievērošana mūsdienās tiek uzskatīta par svarīgu profesionālās piemērotības pazīmi. Šie kodeksi kalpo kā ceļvedis praktiskajā darbībā. To nepieciešamība ir izskaidrojama ar to lielo ietekmi, ko bizness, kas brīvā tirgus ekonomikas apstākļos, veido sabiedrības ekonomiskās dzīves pamatu, atstāj uz valsts sociālo, politisko un kultūras dzīvi, kā arī starptautiskajām attiecībām. Tiem ir arī tīri praktiska nozīme biznesā efektivitātes paaugstināšanā.
Lai arī kur cilvēki strādātu, tiem ir jāievēro augsti biznesa ētikas standarti un godīga attieksme pret visiem saviem biznesa partneriem. Tas, piemēram, nozīmē to, ka jāgarantē konfidencialitāti attiecībā uz biznesa partneru komercnoslēpumiem un cita veida konfidenciālu, ar biznesu saistītu informāciju, kas nonākusi cilvēku rīcībā, pildot darba pienākumus. Uzņēmējiem godīgi un ētiski jāpiedalās konkurencē un jāstrādā saskaņā ar spēkā esošajiem konkurences normatīvajiem aktiem un citiem likumiem. Uzņēmējiem jācenšas izvairīties no situācijām, kurās personīgās intereses var nonākt konfliktā ar sabiedrības interesēm. Arī attiecības ar klientiem jāveido uz godīguma un uzticēšanās pamata. Pret saviem piegādātājiem un sadarbības partneriem jāizturas godīgi, ievērojot vienlīdzības principu, izraugoties viņus pēc viņu nopelniem, pretī sagaidot to, ka viņi ievēros uzņēmēju prasības attiecībā uz darbu izpildi. Visās attiecībās ar klientiem un piegādātājiem jāvadās pēc ētikas principiem, jo tikai tad var sagaidīt ekonomikas augšupeju un attīstību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация