Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:156076
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Finansēšana ir ļoti svarīgs posms visos uzņēmumos, jo šis posms sasaista kopā visus pārējos uzņēmuma posmus. Lai uzņēmums darbotos pēc iespējas rentablāk, uzņēmumā ir vajadzīgs labs finansists. Patiesībā no šī posma ir atkarīga peļņa un zaudējumi, kā arī turpmākā uzņēmuma darbība, viņa konkurētspēja. Bet pats galvenais ir izvēlēties izdevīgākos finansēšanas avotus, jo ne vienmēr lētākais finansēšanas veids ir izdevīgākais.
Finansēšana šaurā nozīmē ir kapitāla nodrošinājums uzņēmumā, tas ir naudas un materiālu sagāde ar mērķi sākt uzņēmējdarbību. Finansēšana ietver sevī visas uzņēmējdarbības procesus un problēmas, sākot no sagādes līdz pat noietam. Jo visos procesos ir darīšana ar naudas plūsmu, kas tieši saistīta ar finansēšanu.
Ekonomikas apstākļos peļņa ir atkarīga no vairākiem faktoriem, bet pats svarīgākais faktors no tiem ir ienākumu un izmaksu attiecība.
Galvenā finansu vadīšanas problēma ir racionālas līdzekļu avotu struktūras veidošana, lai varētu finansēt vajadzīgos izdevumu apjomus un nodrošinātu vēlamo ienākumu līmeni. Lai novērtētu uzņēmējdarbības efektivitāti izmanto dažādus ekonomiskos rādītājus gan absolūtu, gan relatīvu lielumu izteiksmes formās. Visbiežāk izmanto šādus relatīvos ekonomiskos rādītājus:
likviditātes rādītāji;
saistību vai maksātspējas rādītāji;
aktivitātes rādītāji;
rentabilitātes rādītāji.
Pēc tabulas datiem ir redzams, ka uzņēmuma pārskata periodā ar bilances plānu ir notikušas dažādas izmaiņas. Analizējot bilances rādītāju izmaiņas gada laikā, var secināt, ka uzņēmums nav palielinājis savus ilgtermiņa ieguldījumus (0%), palielinājies ir pamatlīdzekļu lielums (+2%), kas liecina par ražošanas jaudu palielināšanu, bet tikpat labi tā palielinājusies arī no aprēķinātā nolietojuma. Apgrozāmo līdzekļu pieaugums (4%) saistīts ar krājumu lielumu samazināšanos (-55%) un debitoru parādu (+9%) ievērojamo palielināšanos. Naudas līdzekļu samazinājums (-23%) liecina par to, ka uzņēmuma likviditāte pazeminās. Visu saistību kopsumma palielinājusies straujāk nekā pašu kapitāla summa. Kopumā kopkapitāla lielums palielinās (3%).…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1178386
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация