Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:336449
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma apraksts    4
2.  Mikro un makro vides analīze    6
2.1.  Mikro vides analīze    6
2.2.  Makro vides analīze    8
4.  Konkurences analīze    11
4.1.  Vispārējā konkurentu novērtēšanas metode    11
4.2.  BKG matrica    13
4.3.  General Electric modelis    15
5.  Tirgus ietilpības novērtēšana    17
6.  SVID analīze    18
7.  Segmentēšana    19
8.  Mērķtirgus noteikšana    21
9.  Uzņēmuma veiksmes atslēga    23
10.  Pircēju rīcības modelis    24
11.  Uzņēmuma misija, mērķi un stratēģija    26
  Secinājumi    27
  Bibliogrāfiskais saraksts    28
Фрагмент работы


Uzņēmums, uzņēmējs un uzņēmējdarbība ir ikdienā bieži lietojami jēdzieni un katram cilvēkam par tiem ir kaut kas zināms. Ar šiem jēdzieniem saistītos jautājumus pēta un analizē menedžments, kas skar firmu dibināšanu, organizēšanu, darbību, lietišķo ekonomiku un visu uzņēmējdarbību formu pārvaldi - saimnieciskās darbības, tehniskās bāzes uzskaiti un citus aspektus.
Uzņēmējdarbība nav tikai darbošanās veids, tā ir arī noteikts uzvedības tips un stils, īpašs domāšanas veids, gandrīz kā dzīvesveids. Tas viss prasa netradicionālu risinājumu meklēšanu un ieviešanu. Tikpat svarīga ir jaunu izejvielu un jaunu tirgu meklēšana un jaunu organizācijas un vadīšanas formu ieviešana. To visu var panākt ar personisku aktivitāti, prasmi mobilizēt savu gribasspēku, gribēt un mācēt efektīvi risināt izvirzītos uzdevumus un gūt maksimālu labumu katrā konkrētā situācijā.
Taču jebkura uzņēmējdarbība ir saistīta ar risku, tas nozīmē, ka veicot jebkuru pasākumu, jāapzinās, ka to pavadīs ne tikai panākumi, bet var pat sākties cīņa tikai par izdzīvošanu. Tomēr secinājumus un stratēģijas nevar izvirzīt balstoties tikai uz atsevišķiem gadījumiem. Tam jābūt regulāram, nepārtrauktam pētniecības procesam, uzkrājot, apkopojot un analizējot rezultātus, kā arī sekojot apkārtējo kolēģu, konkurentu izteiktajām atziņām un secinājumiem.
Lai pilnvērtīgāk varētu spriest par uzņēmuma attīstību, tiek izmantotas dažādas metodes, piemēram, vispārējā konkurentu novērtēšanas metode, BKG matrica, General Electric modelis, SVID analīze, Portera modelis un statistisko datu analīze. Šīs metodes palīdz veidot priekšstatu par uzņēmuma reālo situāciju tirgū. Tabulas un grafiki pilnvērtīgāk atspoguļo uzņēmuma situāciju, pēc kuras ir vieglāk noteikt vietu tirgū un stratēģiju, lai šī pozīcija tiktu aizsargāta vai attīstīta.
Parketa ieklāšana ar katru gadu kļūst arvien pieprasītāka. Līdz ar to arī konkurence kļūst sīvāka, jo uzņēmumu skaits pieaug. Lai uzņēmums veiksmīgi varētu darboties tirgū, vispirms jāizstrādā mārketinga stratēģijas plāns, kas palīdzēs noteikt, kā darboties turpmāk.
Lai labāk saprastu visas šīs problēmas un jautājumus, to vajag apskatīt tieši reālā, praktiskā veidā. Tieši tādēļ, pētot uzņēmumu SIA “Parketa stils”, centāmies iepazīties ar firmas agrākajiem plāniem, tagadējo situāciju un nākotnes plāniem. Tātad darba mērķis ir izpētīt ražošanas sagatavošanas organizāciju un plānošanu uzņēmumā, tā rezultātā atklāt pozitīvos momentus un trūkumus tās darbībā, kā arī izstrādāt priekšlikumus ražošanas sagatavošanas uzlabošanai.
Visam šim pētījumam tiek apskatīta makrovide un mikrovide, kas ietver sevī praktiski visus juridiskos, ekonomiskos, psiholoģiskos u.c. faktorus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация