Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:573424
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Organizāciju būtība un to iekšējā vide    5
1.1.  Publisko organizāciju raksturīgākās iezīmes un to pārmaiņas mūsdienās    5
1.2.  Oranizācijas iekšējā vide un tās pārmaiņu virzieni    6
2.  Organizācijas kultūra un mērķi    9
2.1.  Organizācijas kultūras līmeņi un tipi    9
2.2.  Oranizācijas mērķi    10
3.  Organizācijas stratēģija un attīstība    11
4.  Organizācijas struktūras veidi    13
5.  Konflikti organizācijā    14
5.1.  Konflikti indivīdu un starppersonu līmenī    15
5.2.  Konfliktu vadīšana organizācijā    15
  Nobeigums    17
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    18
Фрагмент работы

IEVADS
Mūsdienās nav iespējams sekmīgi nodarboties ar uzņēmējdarbību paļaujoties vien uz veiksmi.Par noietu tirgū un Klientu ir jācīnās. Uzņēmuma vadītāja rīcībā nonāk liels informācijas apjoms, kuru nepieciešams izmantot lēmuma pieņemšanai.
Pazīstama situācija, kad uzņēmuma sanāksmēs ražošanas vadītāji ziņo par saviem sasniegumiem un problēmām, finansisti - par finansēm un to stāvokli, mārketinga speciālisti piesaka savus jautājumus u.t.t.
Kā lai uzņēmuma vadītājs šajā informācijas plūsmā neapjūk un spēj:
Izdalīt tieši to informāciju, kas nepieciešama, lai sekmīgi vadītu uzņēmumu? Izstrādāt pasākumus, kas nepieciešami stratēģisko mērķu sasniegšanai, noteikt budžeta lielumu, darbu izpildes termiņus un atbildīgās personas? Noteikt veicamo darbu secību un kārtību? Organizēt savu uzņēmējdarbību tādā veidā, lai tā strādātu un attīstītos arī bez viņa klātienes?
Uzņēmumu var dibināt gan viens, gan vairāki dibinātāji. Ja uzņēmumam ir viens īpašnieks, tad viņš arī pats visu lemj un nosaka. Grūtāk ir tad, ja ir vairāki īpašnieki, kuri nevar savstarpēji vienoties, tad pie kopēja lēmuma nonāk balsojot. Sliktāk ir tad , ja divi draugi dibina uzņēmumu uz līdzīgām daļām, katrs paredzot sev 50 procentu. Vēlāk, ja kādā jautājumā būs domstarpības, viņi nekad nevienosies un nenonāks pie rezultāta, jo balsu skaits būs sadalīts vienādās daļās. Kādam ir jāpiekāpjas, lai bizness virzītos uz priekšu, bet labāk ir iesaistīt uzņēmuma darbībā trešo personu, kam abi uzticas. Līdz ar to, domstarpību gadījumos balsojot, viens no viedokļiem gūtu pārsvaru. Svarīgi ir izvēlēties tādus cilvēkus, kuriem var uzticēties un kuri grib strādāt. Sākumā, kamēr uzņēmums ir neliels, uzņēmuma organizētājiem jābūt spējīgiem visu pateikt pašiem, bet, kad uzņēmuma darbība kļūst komplicētāka, jāpieņem darbā speciālisti ar atbilstošām zināšanām. Uzņēmumam attīstoties un paplašinoties, jāizpēta tirgus, jāplāno produkcijas pārdošana, jāplāno un jāizstrādā jauni produkti, jāveic izmaksu analīze un kontrole, jāmeklē finansēšanas avoti un jāveic daudz citu funkciju, tāpēc uzņēmumam ir nepieciešami izglītoti un savā jomā kompetenti darbinieki.
Nereti ir tā, ka īpašnieki paši nemaz nevada uzņēmumu, bet tiek pieņemti darbinieki, kas šo darbu prot, kas māk ietekmēt un vadīt sev padotos darbiniekus uzņēmuma interesēs.
Uzņēmuma vadītājam ir dota noteikta vara, jo katru dienu viņam ir jāpieņem svarīgi lēmumi. Viņa uzdevums ir plānot, organizēt, dot rīkojumus, koordinēt un kontrolēt padoto darbinieku uzdevumu izpildi. Uzņēmuma vadītājam ir ļoti liela atbildība, un viņa darbs ir atkarīgs no:
1. uzņēmuma iekšējās vides – kolēģiem, viņu interesēm, attiecībām un atbalsta,
2. ārējās vides, kas veidojas ārpus uzņēmuma, t.i., no piegādātājiem, klientiem, kas iegādājas produkciju, spēcīgiem konkurentiem, valsts institūcijām, ekoloģiskās vides.
Uzņēmuma vadības organizatoriskā struktūra parāda uzņēmuma nodaļu izvietojumu un savstarpējo saistību. Tā ir atkarīga no uzņēmuma lieluma, darbības veida, formas un citiem faktoriem. Jebkurš uzņēmums sastāv no vadošās sistēmas, kas aptver vadīšanas aparāta darbiniekus, un vadāmās sistēmas, kas realizē noteiktas funkcijas - tehnoloģiskās, komerciālās, finansiālās, drošības, grāmatvedības u.c.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1120750
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация