Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:506862
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vadības stilu aizsākumi un attīstība    4
  Skats uz vēsturi    4
1.2.  Vadīšanas stili mūsdienās – zinātne    5
1.3.  Secinājumi    5
  Vadīšana    6
2.1.  Vadīšanas funkcijas    6
2.2.  Vadītāja personības raksturojums    7
2.3.  Secinājumi    8
  Vadības stili    9
3.1.  Klasiskie vadības stili    9
3.2.  Ceļa – Mērķa (Path – Goal) teorija    11
3.3.  R.Likerta vadības stili    12
3.4.  Secinājumi    13
  Radoša un komerciālā vadīšanas stilu raksturojums    14
4.1.  Radošā vide –revolucionārs    15
4.2.  Komerciālā vide – evolucionārs    16
4.3.  Harizmātisks līderis    16
4.4.  Secinājumi    17
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Izmantotā literatūra    20
Фрагмент работы

Darba tēmu par vadības stiliem radošā vai komerciālā uzņēmumā autore izvēlējās tādēļ, ka viņai tas likās saistoši, kā arī noderīgi stājoties turpmākajās darba attiecībās. Lai būtu labs līderis un vadītu padotos ir jābūt plašām teorētiskajām zināšanām, kas palīdzēs veidot veiksmīgu savienību ar personālu.
Neatkarīgi no daudzajām teorijām par vadības stiliem, autore vēlējās rast apstiprinājumu savam viedoklim par to, ka pastāv atšķirība starp līderi radošā vidē un līderi komerciālā gaisotnē.
Uzsākot pētījumu, protams, radās dažādi jautājumi, un galvenie no tiem bija:
Ko par vadības stiliem domā zinātnieki?
Kā tas tiek pielietots praksē?
Kas būtu iemesls tam, lai veidotos veiksmīga sadarbība ar personālu?
Studiju darba mērķis ir analizēt populārākās vadības stilu teorijas, izprast vadītāju izteiktākās īpašības, kā arī parādīt to, kas intelektuāli nošķir revolucionāro (radošo) līderi no evolucionārā (komerciālā) līdera. Uzsākot šo darbu autore saprata, ka lietas vislabāk var izprast caur pieredzi un novērojumiem, tādēļ pavadīja ilgāku laiku dažādās vidēs, kontaktējoties gan ar vadītājiem, gan ar padotajiem. Notika nelielas intervijas, tika aizpildītas aptaujas anketas, kā arī vienkārša darbošanās noteiktajā uzņēmumā. Vides autore centās izvēlēties pēc iespējas dažādākas – Komunikāciju Centrs (finansu iestāde), Trest (reklāmas aģentūra), Fashion klubs (diskotēka) un TV5 (televīzija).
Studiju darba uzdevumi ir izpētīt vadītāja kā personības uzvedību, darbības stilus un īpatnības, balstoties uz klasisko, R. Likerta un Ceļa – Mērķa teoriju, kā arī visu to novērojot praksē. Nevarētu teikt, ka autore šo uzņēmumu līderus Pēteri Avotiņu (Kcentrs), Arti Dzērvi (Trest), Oļegu Krisonu (Fashion) un Guntu Līdaku (TV5) pētīja no psiholoģiskā viedokļa, drīzāk gan varētu teikt, ka pētīja viņu sadarbošanās spējas un veidus ar saviem padotajiem.
Par galveno teorētisko pamatu ņemta Henrija L. Tosi (Henry L. Tosi) grāmata “Organizational behaviour and managament: a contingency aproach””, kā arī V. Praudes un J. Beļčikova grāmata “Menedžments”.
Vadīšanas aizsākumi ir tikpat veci, kā cilvēks, jo kā zināms, kad radās pirmās kopienas bija vajadzīgs arī grupas līderis. Kas tad ir tas, kas šo vienu cilvēku padara pārāku par citiem?
Pirmās zinātniskās pūles, kas tika veltītas vadīšanas stilam, bija atklāt nozīmīgākās līdera īpašības. Šie pētījumi aizsakās pēc Otrā Pasaules kara, kad cilvēce atdzima no jauna. Te ļoti lielu ieguldījumu deva amerikāņi, kas savā valstī radīja izcilus valstsvīrus un pasaules slavenus mūziķus un kinozvaigznes. Bija interesanti pētīt, kāpēc jaunie varoņi vienkārši šķiet inteliģentāki, drosmīgāki, izlēmīgāki, vairāk izglītoti nekā visi pārējie. [4;153 – 154]
Kamēr darbu izpilda viens cilvēks, nerodas nekādas problēmas, jo viņš pats ir atbildīgs par savu darbību, bet ja darbs tiek sadalīts, rodas nepieciešamība pēc darba organizēšanas, kur uzdevumi tiek sadalīti starp vairākiem cilvēkiem. Tādā situācijā ir vajadzība saskaņot rīcību, un veikt darbību, kuru sauc par vadīšanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1128723
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация