Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:600559
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Valsts kontrole    4
  Valsts kontroles darbinieki    5
  Valsts kontroles sastāvs un kompetence    5
  Nobeigums    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Valsts kontrole ir Saeimas izveidota neatkarīga koleģiāla valsts iestāde, kas revidē valsts un pašvaldību mantas stāvokli un rīcību ar valsts un pašvaldību mantu. Tās uzdevums ir sekot, lai un pašvaldību pamatbudžeta un speciālā budžeta līdzekļu iekasēšana un to izlietošana un rīcība ar valsts un pašvaldībau mantu būtu likumīga, lietderīga un pareiza.
Valsts kontrole ir tiesīga revidēt visas valsts iestādes, kuru rīcībā ir valsts manta vai kuras finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Likumā par valsts kontroli ir atrunāts tikai viens vienīgs izņēmums no minētā vispārīgā noteikuma – tās darbība nav attiecināma uz Saeimu.
Valsts un pašvaldību ietādēm, uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un fiziskajām personām, kuru darbība ir saistīta valsts vai pašvaldību mantu jāuzrāda Valsts kontrolei grāmatvedības reģistri un dokumenti, kā arī jāsniedz vajadzigie paskaidrojumi. Pēc Valsts konroliera pieprasījuma bankām un citām kredītiestādēm jāsniedz ziņas par juridisko personu kontiem un šo personu veiktajām operācijām, kuru rīcībā ir valsts vai pašvaldību manta.
Valsts kontroles revidentiem (Valsts kontrolierim, Valsts kontroles revīzijas departamentu direktoriem un vecākajiem Valsts kontroles revidentiem, Valsts kontroles revidentiem) ir tiesības apmeklēt iestādes un uzņēmumus neatkarīgi no to pakļautības un īpašuma piederības, ja tas nepieciešams, lai revidētu valsts un pašvaldības mantas stāvokli un rīcību ar to.Tiesības saņemt pieprasīt un saņemt paskaidrojumus no amatpersonām un privātpersonām par jautājumiem, kas saistīti ar revīziju ir Valsts kontroles darbiniekiem sākot ar revidenta amatu.
Ja institūcijas iesniedz MK projektus, kas saistīti ar valst un pašvaldību ieņēmumiem un izdevumiem un paredz rīcību ar pašvaldību mantu, tie jāiesniedz arī Valsts kontrolei. Ja valsts vai pašvaldību koleģiālo lēmējinstitūciju sēdēs tiek apspriesti saimnieciskie jautājumi Valsts kontrolei ir tiesības uz tām sūtīt savus pārstāvjus ap padomdevēja tiesībām.
Valsts kontrole tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Valsts kontroles iekārtu un kompetenci nosaka sevišķs likums, t.i., likums “Par Valsts kontroli”.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1189389
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация