Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:603089
 
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vēsture    4
  Valsts kontrole    6
  Valsts kontroles kompetence    7
  Valsts kontroles revīzijai ir pakļautas šādas revidējamās vienības    8
  Sadarbība ar Saeimu    9
  Kas revidē Valsts kontroli    9
  Valsts kontroles misija, mērķis    9
  Valsts kontroles loma un uzdevumi ir    9
  Valsts kontroles sastāvs    10
  Valsts kontrolieris    10
  Valsts kontroles padome    11
  Revīzijas departamenti    12
  Kancelejas    14
  Nobeigums    15
  Izmantotā literatūra    16
  Pielikumi    17
Фрагмент работы

Administratīvās tiesības ir saistītas ar izpildvaru. Izpildvara ir pastāvīgs valsts varas nozarojums, kuru raksturo pastāvīgi funkcionējoša valsts politiskās un administratīvās pārvaldes institūciju sistēma. Šo sistēmu veido daudzveidīgas, daudzskaitlīgas, sazarotas institūcijas un plašs amatpersonu loks un viena no šīm institūcijām ir Valsts kontrole.
Valsts kontrole palīdz funkcionēt valsts varai, kuras uzdevums ir rūpēties un nodrošināt stingru un precīzu likumdošanas varas pieņemto likumu izpildi visā valstī, tādejādi aizsargājot sabiedrības intereses.
Savā darbā tuvāk aplūkošu, kas ir Valsts kontrole, kādas ir tās funkcijas un kādā veidā tā realizē savas funkcijas.
Jaunā Latvijas Republika tapa sarežģītos un draudīgos kara laika apstākļos. Pasludinot Latvijas valsts neatkarību 1918.gada 18.novembrī, radās nepieciešamība arī pēc Valsts kontroles (VK). VK dienesta darba regulēšanai sākumā piemēroja vecās cara laika instrukcijas, vienlaikus sākot izstrādāt VK likumu un revīzijas reglamentu, bet sarežģītās iekšpolitiskās situācijas dēļ darbs tika vairākkārt pārtraukts. Tikai 1919.gada 15.septembrī tika izdoti pagaidu noteikumi par Valsts kontroli un revīzijas pagaidu reglaments. Tomēr steigā izstrādātajos dokumentos bija daudz nepilnību. 1923.gada 16.augustā stājās spēkā pirmās neatkarīgās Latvijas Republikas laika likums “Par Valsts kontroli”. Jau 1924.gadā dokumenta projekts tika iesniegts Ministru kabinetā (MK) un tā apspriešanai tika iecelta speciāla komisija no dažādu resoru pārstāvjiem. Darbs ievilkās un Valsts kontroles revīzijas reglamentu Saeimai nodeva tikai 1927.gadā, kura to pieņēma 1931.gada 12.maijā. Laikā no 1940.gada līdz 1993.gada oktobrim neatkarīga augstākā revīzijas iestāde Latvijā nedarbojās, bet valsts kontrolējošās iestādes ar dažādiem nosaukumiem un atšķirīgiem uzdevumiem un mērķiem darbojās līdz pat neatkarīgās Latvijas Republikas 1922.gada Satversmes atjaunošanai 1992.gadā un likuma “Par 1923.gada 2.augusta likuma “Par Valsts kontroli” atjaunošanu” pieņemšanu 1993.gada 28.oktobrī. Valsts kontroles Tautas Komisariāts turpināja darbu PSRS teritorijā – Kirovā un Maskavā, bet Latvijā no 1941. līdz 1944.gadam darbojās Valsts kontrole, kuras darbību noteica 1940. – 1941. gadā VK darbību regulējošais Krievijas likums un Latvijas brīvvalsts Valsts kontroles revīzijas reglaments. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1189389
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация