Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612240
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Šī studiju darba mērķis ir parādīt, kas ir vērtspapīru tirgus. Kāds tas ir Latvijā, un kāds tas ir ASV salīdzinājumā ar Latviju. Darbā ir aprakstītas iespējas Vērtspapīru tirgū, ko un kas ir jādara, lai kļūtu pilntiesīgs dalībnieks šajā tirgū. te tiek pastāstīts par Rīgas Fondu biržas darbību, noteikumiem, kas ir jāievēro ikvienam tirgus dalībniekam. Tiek pastāstīts kā izvēlēties sev piemērotāku brokeri un kā nekļūdīties savā izvēlē. Vēl darbā tiek aprakstīts, kā var piedalīties vērtspapīru tirdzniecībā neizejot no savām mājām, tas ir, piedaloties tirdzniecībā caur Internetu, kas kļūst arvien populārāks visā pasaulē. šis veids ir arī drošāks par citiem . šeit tiek aprakstīts kā notiek visa dokumentācijas aizpildīšana, lai varētu sākt izmantot Interneta pielietojumu vērtspapīru tirdzniecībā.
Līdz ar naudas rašanos droši vien radās arī problēma – ko ar šo naudu darīt, lai tā nestu peļņu. Par naudu var nopirkt kādu ļoti taustāmu īpašumu – māju, zemi, zeltītas un var nopirkt arī kādu ļoti abstraktu īpašumu – akcijas vai kādu citu vērtspapīru, apdrošināšanas polisi, banku depozītu.
Tātad akciju pirkšana būtībā ir viens no daudzajiem naudas ieguldīšanas veidiem, jāatzīst, viens no Latvijā jaunākajiem un neizprotamākajiem. Šķiet, daudziem cilvēkiem viena no grūtāk izprotamākajām lietām ir tā, kuru, tāpat kā jebkuru citu mantu, var pirkt, pārdot, dāvināt, ieķīlāt. Iespējams tas notiek tādēļ, ka nav īstas skaidrības vērtspapīru tirgus darbības principiem.
Organizētais vērtspapīru tirgus savā būtībā ir ļoti vienkāršs – galvenā tirdzniecības vieta jeb fondu birža, centralizēta norēķinu un uzskaites vieta jeb depozitārijs. Akciju pirkt un pārdot gribētāji tirgū piedalās ar profesionālu finansu starpnieku palīdzību. To visu uzrauga Vērtspapīru tirgus komisija.
Fondu birža tiek dēvēta par valsts ekonomikas spoguli, jo tajā atspoguļojas visi valsts un arī reģiona tautsaimniecībā notiekošie procesi. Ja mazliet paanalizē, redzam, ka arī notikumi Rīgas Fondu biržā precīzi atspoguļo Latvijas norises. Finansu, tranzīta un atsevišķās rūpniecības jomās galvenokārt ir biznesa elite, kurai vispār klājas labi, un pārējie, kuriem reizēm klājas labāk, reizēm sliktāk, bet kuru stāvoklis nav īpaši apskaužams. depresija Latvijas akciju tirgū cita starpā norāda arī uz Latvijas tautsaimniecības ciešajiem sakariem arīdzan – atkarību no Krievijas un Igaunijas.
Viens no būtiskākajiem fondu biržas uzdevumiem ir noteikt akciju cenu. Biržas cena var tikt uzskatīta par objektīvāko, jo liecina, cik par akcijām gatavi maksāt daudzi pircēji un par cik daudzi pārdevēji ir ar mieru tās pārdot. Ja akcijām biržas cena nav noteikta, tad to cena var būt pārāk augsta, gan arī pārāk zema. Šīs atziņas pareizību diezgan labi pierāda publiskās privatizācijas process.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация