Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:586816
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ar vārdu „komunikācija” mēs sastopamies ik uz soļa. To var dēvēt par saskarsmi, saziņu, informācijas apmaiņu, ja vēlamies ar minētajiem vārdiem aizstāt terminu „komunikācija”.
Šis jēdziens ieņem stabilu vietu tādās praktiskās un zinātniskās darbības jomās kā mārketings, reklāma, sabiedriskās attiecības (Public relations), politoloģija, socioloģija, psiholoģija, menedžments, politekonomija u.c.
Par komunikāciju dēvē darbības, kas apzināti orientētas uz noteikta satura uztveri. Tādas darbības sauc par komunikatīvajām darbībām, un to galvenais uzdevums ir panākt noteikta satura uztveri.
Vizuāls ir viss tas, ko cilvēks var redzēt, tā ir informācija ko uztver ar acīm. „Vizuālā komunikācija pievēršas informācijas nodošanai ar acīm uztveramos veidos un šīs informācijas uztveršanai, kā arī vizuālā komunikācija pievēršas līdzekļiem un paņēmieniem, kurus izmanto vizuālās informācijas radīšanai.” [ 8 ] Vizuālā komunikācija arī strādā kā pārliecināšanas forma un saziņas līdzeklis.
Vizuālās komunikācijas jēdziens bieži var tikt minēts ciešā saistībā ar vizuālo kultūru. Abas šīs nozares darbojas uz vienas un tās pašas bāzes- t.i. vizuāla satura materiālu un tā izpēti.
„Tā kā šobrīd aizvien lielāka loma ir redzēšanai, nevis ticēšanai ( ko pierāda fakts, ka cilvēks lielākoties visaugstāko ticamības pakāpi piešķir lietām, notikumiem, kurus ir redzējis pats savām acīm), tad pavisam pamatoti ir runāt par vizuālo kultūru. ” [ 8 ] …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация