Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:544302
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Politikas analīzes (1.) posms – problēmas meklēšana; problēmas nonākšana dienas kārtībā    4
2.  Politikas analīzes (2.) posms – problēmu izpēte, formulēšana un precizēšana; alternatīvu novērtēšana; alternatīvu noteikšana un prognozēšana    7
3.  Politikas analīzes (3.) posms – alternatīvas izvēle    10
4.  Politikas analīzes (4.) posms – politikas ieviešanas monitorings; politikas ieviešana un novērtēšana    12
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Šis referāta mērķis būtībā ir Latvijas publiskās politikas analīze un tieši viena gadījuma izpēte. Es patstāvīgi izvēlējos vienu Latvijas iekšpolitikas situāciju un proti „Zems uzticības līmenis valsts pārvaldes institūcijām un valdībai”, jo tieši šeit saskatu problēmu. Līdz ar to, balstoties uz mācību procesā iegūtajam politikas analīzes prasmēm, tiek izvērtēts šis gadījums un tiks sniegta man personisks problēmas risinājuma variants un tieši tiks izvēlēta darbības alternatīva.
Referātā gaitā tiks aprakstīti četri politikas analīzes posmi. Pirmkārt, problēmu meklēšana un problēmu nonākšana dienas kārtībā. Otrkārt, politikas izpēte, formulēšana un precizēšana; iespējamo alternatīvu novērtēšana; alternatīvu meklēšana; prognozēšana. Treškārt, notiek alternatīvas izvēle. Un pats pēdējais politikas analīzes posms ir politikas monitorings un politikas ieviešanas un novērtēšanas metodes. Tas ir tieši tas, kas tiek attiecināts uz referāta teorētisko daļu, kas palīdz izpētīt reālo Latvijas iekšpolitikas problēmu balstoties uz konkrētas teorētiskās bāzes.
Savukārt, kas tieši attiecās uz pētniecisko daļu, tad šajā daļa notiks problēmajutājuma analīze un pētīšana, balstoties uz akadēmiskas literatūras un mācību laikā gūtajām zināšanām par politisko procesu analīzes būtību, principiem un metodēm. Līdz ar to, pirmkārt tiks aprakstīts kā un kāpēc problēma kļuva aktuāla un nonāca dienas kārtībā. Otrkārt, tiks aprakstīts problēmas izpētes un formulēšanas process, ka arī tiks precīzi definēta problēma. Treškārt, referāta tiks aprakstītas iespējamās problēmas risinājuma alternatīvas un to novērtējuma process, kā rezultātā tiks izvēlētas trīs piemērotākas alternatīvas un tiks sniegtas prognozes par to nākotnes perspektīvām. Un pēdējā daļā tiks izvēlēta viena no visam alternatīvām – kā labākā situācijas risinājuma perspektīva un tiks argumenta šī izvēle.
Savukārt, secinājumos uzmanība tiks pievērsta tām, ka notika referāta izstrāde un vai referāts ir izdevies skatoties no teorētiskas un empīriskās puses. Secinājumi īsi un konsekventi paradīs visu referātu būtību un tieši visa pētījuma būtību, lai varētu vieglāk orientēties visā referātā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1126200
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация